AMD технологии влизат в системата за автоматизирано паркиране на Aisin

AMD съобщи, че MPSoC платформата AMD Xilinx Automotive (XA) Zynq UltraScale+ е избрана за системата за автоматизирана помощ при паркиране (АРА) на Aisin. APA системата от ново поколение е способна да различава пешеходци, превозни средства и свободно пространство с голяма ефективност и ниска латентност. Aisin APA системата ще започне да влиза в различни коли през 2024 г.

MPSoC платформата XA Zynq UltraScale+, която ще се вгражда в камерите на системата за паркиране на Aisin, комбинира високопроизводителен, многоядрен ARM-базиран чип с копроцесори с програмируема логика, която може да се оптимизира според нуждите на системата. Включеният процесор с машинно самообучение помага за разпознаване на сцената и откриване на обекти, като обработката на изображенията се извършва с много ниска латентност.

Aisin системата за автоматизирано подпомагане на паркирането (АРА) използва 4 камери и 12 ултразвукови сензори, монтирани на превозното средство, за разпознаване на околната среда и изчисляване на маршрута.

Системата контролира превозното средство според изчисления маршрут, за да помогне за неговото паркиране, и извършва автоматизирано аварийно спиране в случай на опасност от евентуален удар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *