Bullitt и MediaTek въвеждат система за сателитна комуникация в смартфони

Bullitt Group, британска смартфон компания, доразвива партньорството си с MediaTek, за да създаде смартфон с двупосочна сателитна технология за съобщения. Устройството и OTT сателитната услуга ще бъдат налични в търговската мрежа през първото тримесечие на 2023 г. и ще включват безплатна сателитна SOS функция.

Bullitt и MediaTek работиха съвместно през последните 18 месеца, за да направят възможно добавянето на директна сателитна комуникация в следващото поколение 5G смартфони. Bullitt е първата компания, която използва чипсета 3GPP NTN (Non-Terrestrial Network) на MediaTek. Собствен софтуер и сервизни компоненти също са разработени паралелно, за да предоставят услугата за сателитни съобщения OTT.

Устройството е с интелигентен софтуер и превключва към сателитна връзка само когато не е налична клетъчна или Wi-Fi връзка. Услугата свързва с контактите на потребителя и гарантира безупречно изживяване при използване на сателитна връзка за комуникация с телефон в клетъчна мрежа. Времето за първоначално свързване със сателита и изпращане на съобщение е около 10 секунди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *