Paysafe: Половината онлайн търговци с проблеми при реализиране на плащанията в пикови периоди

Всяка втора малка или средна компания, оперираща онлайн, споделя за проблеми с плащанията при пикови периоди на покупки. Това сочат данните на проведеното през октомври тази година проучване на Paysafe, озаглавено “Изгубени в трансакциите”. 52% от анкетираните са споделили, че имат проблеми с плащанията, спрямо 43% година по-рано. Проучването е обхванало 1163 малки и средния предприятия от България, САЩ, Великобритания, Канада, България, Италия, Германия, Австрия, Бразилия, Мексико, Чили, Перу и Колумбия.

74% от компаниите твърдят, че за тях системите за плащане продължават да бъдат сериозно конкурентно предимство. Сред най-честите затруднения, генериращи средна загуба от около 100 000 долара за почти всяка трета компания (31%) са забавяне на системата за плащане (46%) и неуспешни авторизации на разплащанията (31%). Над половината (51%) от търговците в България изпитват сходни затруднения. 

Този проблем придобива още по-голямо значение предвид усилията на търговците да задържат клиентите до етапа на плащане. Три от четири търговеца отбелязват, че незавършването на покупката е водещо предизвикателство през тази година, спрямо 69% през миналата година, а 61% споделят, че тази тенденция се е засилила през последните 12 месеца (спрямо 49% през 2021 г.). Като възможни причини са посочени техническите проблеми, включително сривовете при плащане (14%) и невъзможност на клиентите да заплатят с предпочитания от тях метод (17%).

Направеното проучване показва, че сред желаните начини за подобряване на потребителското изживяване при плащане е интегрирането на нови платежни технологии. Около три четвърти от участниците в проучването (73%) смятат, че въвеждането на някои от по-новите начини за плащане би спомогнало за увеличаване на добавената стойност за техния бизнес. Проучването сочи още, че въпреки интереса към новите методи за плащане, дебитните карти (75%) и кредитните карти (72%) продължават да заемат първите места. В България 81% от бизнесите са интегрирали опцията за плащане с дебитна карта, а 66% – с кредитна.

Афшин Яздиан, президент Търговски решения в Paysafe, отбелязва: “По време на празничния сезон системите за обработка на плащания ще бъдат поставени пред изпитание, което ще затвърди колко важна е ролята им. Предлагането на повече начини за плащане дава възможност на търговците да получат предимство, като осигурят безпроблемно потребителско изживяване, подобрят конвертирането и в крайна сметка успеят да избегнат загуби по време на натоварените периоди.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *