Ревю: Huawei Watch GT 3 SE

От години използвам смарт часовниците на Huawei в линията Watch GT, като това е изборът ми и за основен часовник в почти всички случаи. Устройствата традиционно имат стабилна изработка, приятен дизайн и най-вече голяма издръжливост на батерията, обичайно достигаща до две седмици с един заряд.

Актуалното поколение на компанията Watch GT 3 има редица разновидности, като сега при мен достига и най-новият от тях, а именно Watch GT 3 SE. Този модел се отличава с това, че е по-достъпен и има някои промени в дизайна. Така например, той е значително по-лек (35.6 гр.), като това е постигнато чрез използването на конструкция от полимерни влакна, а страничната рамка е повдигната малко над екрана, което позволява по-добрата защита при удари.

Той се предлага в черен или зелен цвят със силиконова каишка и е особено подходящ при спортуване. Отново е заложено на два хардуерни бутона, коронка, която обаче няма функция при завъртане, и правоъгълен втори бутон. Те са отдясно на корпуса, а между тях има отвор за високоговорител, който се използва по време на разговори. В долната част са поставени сензорите.

Основни характеристики:

  • Дисплей: 1.43 инча AMOLED, 466 х 466 пиксела
  • Материал: Композитни влака с висока издръжливост / TPU каишка
  • Бутони: Бутон за включване + бутон за функции
  • Сензори: Акселерометър, жироскоп, магнитометър, за измерване на пулс, барометър
  • Други: високоговорител, GPS, Bluetooth, безжично зареждане, 5 ATM вооустойчивост
  • Размер: 11 мм дебелина на корпуса, 35.6 г (без каишката)

Дисплей и функционалност

Часовникът запазва големия и качествен AMOLED екран от основния модел в серията, който е с диагонал 1.43 инча и разделителна способност 466 х 466 пиксела. Дисплеят предлага Always On функционалност, с която е активиран постоянно, но така изразходва повече енергия. Яркостта е на добро ниво и картината е отчетлива дори при пряка слънчева светлина. Има и избор между много и разнообразни циферблати, с които да персонализирате часовника в ежедневието си, както и опция за създаване на персонални решения.

Използвана е операционна система HarmonyOS и има възможност за инсталиране на някои допълнителни приложения през AppGalley от свързания смартфон. Работата на интерфейса е плавна и бърза.

За оптимален старт с новия си часовник, а и получаване на пълната поддържана функционалност ще ви трябва приложението Huawei Health, което е налично от магазина за приложения AppGallery или Play Store за Android и от App Store за iOS. Моделът разчита на Bluetooth за свързване към смартфона.

Сред полезните добавки са барометър, компас, таймер, хронометър и т.н. Watch GT 3 SE показва също така прогноза за времето и данни за лунната фаза, изгрева и залеза. Разбира се налични са още високоговорител и микрофон, което позволява провеждане на разговори през свързания смартфон. Това може да е полезно в редица ситуации, например когато телефонът ви е в съседната стая или пък шофирате.

Проследяване на здравословни параметри

Новият модел включва TruSeen 5.0+ модул за измерване на сърдечния пулс. Той има фотодиоди в комбинация с извито стъкло, което намалява смущенията. Наличен е и алгоритъм с изкуствен интелект (AI) за по-точно следене на пулса и по време на тежки тренировки.

Watch GT 3 SE може да измерва наситеността на кръвта с кислород (SpO2), което е много важен индикатор, а има и възможност за постоянно следене на този параметър. Той следи и нивата на стрес, като има и упражнения за дишане, които да ви помогнат да се успокоите при по-напрегнати ситуации.

Часовникът проследява и качеството на съня и може да записва менструалния цикъл при жените. С него можете и да си поставите цели за пиене на вода, а той ще ви напомня да го правите. По отношение засичане качеството на съня е заложено на системата Trusleep 3.0, включително идентифицирайки основните режими.

Проследяване на тренировки и батерия

Часовникът поддържа над 100 вида спортни режими. Сред тях са тичане, колоездене, скачане на въже, ски и плуване. Освен това по време на тренировка можете да слушате и музика през него като за целта свържете поддържани Bluetooth слушалки и заредите любимите си парчета през телефона.

За точно проследяване на тренировките на открито се поддържа системата за позициониране GPS. Watch GT 3 SE има асистент за подпомагане постигането на по-добри резултати на база на потребителските фитнес данни чрез TruSport. Когато тренировките приключат, той автоматично генерира маршрути за пътуване в приложението Huawei Health, така че можете да споделяте и да поканите приятелите си да се присъединят или да ги запазите за бъдещи посещения. Детайлна информация за тренировките има в приложението Huawei Health.

Най-силната черта на предстоящите модели в серията Watch GT е издръжливата батерия. И тук тя достига до 14 дни с един заряд. Освен това той предлага до 7 дни издръжливост при по-значително натоварване. На фона на това се поддържа и безжично зареждане чрез включения в комплекта адаптер или от други Qi зарядни, включително и смартфони Huawei.

Заключение

Още едно силно попълнение в серията, Huawei Watch GT 3 SE запазва отличителната издръжливост с един заряд на предшествениците си. Освен това обаче той e по-лек и удобен за продължително носене. Наред с това получавате възможност за проследяване на редица здравословни параметри и опции за персонализиране чрез циферблати. Watch GT 3 SE е с цена около 380 лв. и определено е доста добро, а и сравнително достъпно попълнение.

Pavlin Lukanov

4 thoughts on “Ревю: Huawei Watch GT 3 SE

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *