Новите OLED телевизори на LG за 2023 г. с дебют на CES

LG разкри своята линия телевизори за 2023 година, начело с гамата си OLED модели досега. Начело на LG OLED гамата за 2023 са най-новите Z3, G3 и C3 OLED evo серии телевизори. Тези подобрени, нови модели обещават по-голяма яркост и точност на цветовете, както засилена чистота на детайла, благодарение на LG OLED evo технологията и новия процесор α9 AI Processor Gen6.

Последният процесор серия Alpha използва Deep Learning технология на LG, базирана на изкуствен интелект. AI Picture Pro вече предлага подобрено оразмеряване за повече яснота, както и усъвършенствано динамично картографиране, което помага да се разкрие дълбочината и детайла във всяка рамка. Освен това, AI Picture Pro интегрира технология за обработване на изображения, която разпознава и прецизира важни обекти, като лица на хора, за да ги направи по-реалистични с HDR качество. В допълнение към фините настройки на възпроизвеждането на изображения, α9 AI Processor Gen6 захранва LG AI Sound Pro – функция, с която действието на екрана напълно завладява зрителите, благодарение на виртуалния 9.1.2 съраунд звук от вградената система говорители на телевизора.

Друго ключово подобрение на тазгодишната OLED evo G3 серия е технологията LG Brightness Booster Max, която инкорпорира чисто нова архитектура за контрол на светлината и алгоритъм, който може да усили яркостта с до 70%. Яркостта се картографира и контролира на основата на пиксел-по-пиксел, благодарение на което изображенията са по-прецизни и реалистични.

G3 OLED evo моделите на LG за 2023 година могат да се похвалят с естетически подобрения – с представянето на ултра изчистения One Wall Design. Този дизайн позволява монтирането изцяло без разстояние между него и стената, с което тазгодишните телевизори могат да допълнят с безупречна елегантност дома.

LG OLED телевизорите нямат задна подсветка, което означава, че всеки телевизор изисква по-малко количество материали при производството си в сравнение с конвенционалните LED модели. Освен това, много от използваните части са направени от рециклирана пластмаса, а готовият продукт се изпраща в еко опаковка от рециклирани материали с едноцветен печат. За да са по-щадящи и към очите на зрителя, всички LG OLED модели от 2023 година са сертифицирани за слаба синя светлина от TÜV Rheinland, както и за липса на трептене от UL Solutions.

С последната версия на webOS, тазгодишните модели представят All New Home, нов дизайн на потребителския интерфейс (UI), който предлага много варианти за персонализация и по-голямо удобство от всякога. Новата функция ‘Quick Cards’ предлага на потребителите лесен достъп до съдържанието и услугите, които използват най-често – всички, групирани в логически категории като Home Office, Gaming, Music, и Sports. Усъвършенстваната webOS система на LG улеснява използването на телевизорите за всеки, като им позволява да се насладят на персонализирани препоръки, съобразени с личните им предпочитания според историята на гледане и зрителските навици.

LG OLED телевизорите продължават да поддържат възможностите за подобряване на звука и картината от Dolby Vision и Dolby Atmos. OLED моделите на LG за 2023 поддържат широк спектър от функции, съвместими с HDMI 2.1a. Те са също така първите телевизори, сертифицирани от организацията на HDMI за наскоро обявените Quick Media Switching VRR (QMS-VRR). QMS-VRR може да елминира моментния „черен екран“, който понякога се появява при прехвърлянето на съдържание между различни устройства, свързани чрез съвместимите HDMI 2.1a портове на телевизора.

LG OLED телевизори, могат да се похвалят с време за реакция от 0.1 милисекунда, ниско забавяне на входа, до четири съвместими HDMI 2.1a порта. LG OLED телевизорите имат и Game Optimizer, който позволява на потребителите бързо да избират и прехвърлят между различните функции за гейминг, като например предварително зададени настройки на дисплея. Настройките за G-SYNC Compatible, FreeSync Premium и променливата честота на опресняване (VRR) също са лесно достъпни през Game Optimizer.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *