Panasonic MZ2000 е новият OLED флагмански телевизор на компанията

Panasonic обяви своя водещ OLED телевизор за 2023 година MZ2000, предлаган с размери на екрана 55, 65 и 77 инча. MZ2000 е оборудван с нов модул наречен „Master OLED Ultimate“, който използва панел с Micro Lens Array (Масив от микро лещи), комбиниран с нова многослойна конфигурация за управление на топлината.

Резултатът е значително подобряване на яркостта, с приблизително 150% увеличение на пиковата яркост, а също и повишаване на средната яркост, в сравнение с миналогодишните модели. Комбинацията от новия модул и процесора HCX Pro AI на Panasonic гарантира, че всеки детайл е чист и ясен, с реалистични акценти и зашеметяваща прецизност на цветовете.

MZ2000 поддържа широка гама от HDR формати, включително Dolby Vision IQ, HDR10+ Adaptive и HLG Photo (формат за статични изображения, който пренася фотографията в света на HDR). Наличен е и подобрен режим Filmmaker Mode (Режисьорски режим), който гарантира, че зрителите могат да се насладят на съдържанието, точно както е предвидено от създателя му.

Моделът подобрява и стрийминг изживяването при повечето източници. Специално за поточно предавано съдържание, чиято разделителната способност може да варира от HD и нагоре, алгоритъмът Streaming 4K Remaster разпознава разделителната способност и анализира текстурите по области, за да предостави по-детайлни и по-чисти изображения чрез усъвършенстваната адаптивна обработка. Резултатът е по-ясно и по-естествено възпроизвеждане на поточно предаваното съдържание.

Благодарение на поддръжката на ключовите функции на HDMI 2.1, пълна 4K разделителна способност, до 120 Hz честота на опресняване, ултра ниска латентност и входно закъснение, VRR и AMD Freesync Premium, MZ2000 е решение подходящо и за геймърите. MZ2000 също така е съвместим с NVIDIA G-SYNC. Освен това режимът True Game Mode може да се калибрира и да показва логото „Calman Calibrated“ след настройка със софтуера за калибриране Calman Color на Portrait Displays. Същевременно, Dolby Vision отключва най-реалистичните визуални ефекти, които всяка игра може да предложи.

Алгоритъмът за усилване на басите Bass Booster е надграден при моделите телевизори за 2023 г. Множеството вградени говорители, насочени нагоре, настрани и напред, пресъздават обгръщаща пространствена звукова арена от източник със звуков формат Dolby Atmos. MZ2000 е оборудван с три режима на фокусиране на звука: режим „Pinpoint“ (Точка), „Area“ (Зона) и „Spot“ (Място).

MZ2000 е оборудван с най-новото издание на операционната система за смарт телевизори на Panasonic „my Home Screen 8.0“, която поддържа всички основни услуги за поточно предаване на видео и съдържа някои подобрения по отношение на достъпността, както и при функциите myScenery и Bass Booster. При функцията myScenery, която ви дава достъп до селекция от спокойни изображения и видеоклипове, са добавени нови природни звуци от цял свят, събрани от Joy Foundation, inc. И кодирани в Dolby Atmos формат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *