TCL има нови очила с добавена реалност – RayNeo X2

За да успеят да се наложат на пазара, очилата с технологии за добавена реалност ще трябва да постигнат визията на стандартните очила. Междувременно по време на CES TCL показва най-новия си продукт в тази насока, RayNeo X2, които според компанията са с леко тегло и компактни, което ги прави удобни за ежедневието.

Реално обаче те изглеждат доста големи. Иначе е заложено на „binocular MicroLED optical waveguide“ дисплеи до 1000 нита и контраст 100 000:1. В случая става дума обаче за платформа предназначена за разработчици.

Очилата използват Qualcomm Snapdragon XR2, а по данни на TCL ще е възможно и добавянето на лещи с диоптър. Налична е система за локализация и карти, която позволява показването на насоки върху дисплея, като има и информация за намиращи се в близост забележителности.

Друга функционалност е показване на данни за разговори и известия, както и превод в реално време чрез субтитри. Добавени са и говорители, с които само носещият ги може да чува желаното съдържание.

Очилата имат и вградена камера за снимки и клипове. Комплектът за разработчици RayNeo X2 ще е наличен в избрани региони от настоящото тримесечие. На по-късен етап ще се появи и потребителска версия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *