Роботи в помощ за почистването на басейни

По време на CES бяха представени много интересни джаджи, като болшинството от тях целят да улеснят ежедневието ви. Сред тях са и новите роботи за почистване на басейни от Aiper в серията Seagull, като има три нови безжични модела. Сред новите функционалности са и WavePath Navigation Technology, система за оптимално трасиране на пътищата за почистване.

Цените на новите попълнения варират от 300 до 900 долара в зависимост от избрания модел. Разбира се тяхното използване не премахва нуждата от филтриране на водата и третирането ѝ със съответните препарати. Все пак те правят почистването на отпадъци от дъното и стените по-лесно.

Seagull Pro

Този безжичен модел може да работи до три часа с един заряд за почистване на вградени басейни или такива над земята с площ до 298 квадратни метра. Тук е използвана четворна моторна система с придвижване чрез засмукване и бързо прекарване на водата. Моделът почиства почва, пясък, листа, косми и други замърсители.

Добавена е технологията WavePath Navigation Technology, която позволява на устройството да почиства басейна систематично чрез уникални пътища, увеличавайки почистваната площ. Налични са три режима, за дъно, стени и автоматичен.

Seagull Plus и Seagull SE

Това са по-достъпни попълнения, като Seagull Plus е оборудван с подобрени функционалности включително бързо зареждане до 2.5 часа и издръжливост с един заряд 110 минути. той може да почиства басейни с площ до 120 квадратни метра. Plus също има мощна засмукваща технология, но с два мотора. Seagull SE е за басейни с площ до 79 квадратни метра, зарежда се за под 2.5 часа и работи до 90 минути, като има два мотора и четки. Двете устройства имат функционалност за самостоятелно паркиране, LED индикатори за батериите и найлонова мрежа за отпадъците.

Elite Pro: Special Edition

Това е алтернатива на Seagull Pro, която е оптимизирана с възможност за почистване на цени и система от два мотора, както и почистване чрез всмукване. Тук се поддържа бързо зареждане за до два часа и възможност за работа отново за два часа. С него е възможно почистването на басейни с площ до 120 квадратни метра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *