Pleggi и УНСС с обща инициатива – HR: Rush for Practice

На 10.01.23г. от 18ч. в Новият корпус на УНСС се проведе закриващо събитие на общата инициатива HR: Rush for Practice, в която обединиха усилия УНСС и софтуерна компания Pleggi. Инициатива беше подкрепена и от целия екип на Българската асоциация за управление на хора.

Инициативата продължи един месец и даде възможност на над 80 студенти от дисциплината “Управление на човешките ресурси” да работят по практическо HR задание в реална среда с компании. Екипите, които бяха от двама студенти, трябваше да направят “Предварителен подбор на кадри на реални отворени позиции на реални компании използвайки платформата Pleggi”.

В инициативата участваха 12 компании като Била, Сименс, Арома, Таксистарс, Емаг, Cteam, Тимак Агро, Самекс, Райкомерс Конструкшън ЕАД , Dynamic Talent Management LTD, Юлинс, Вива Кредит, за които HR екипите от студенти набраха 630 кандидата за работа. Вече има проведени интервюта, направени предложения за работа и дори наети кандидати.

Общите действие ще продължат скоро през началото на пролетта в няколко други университети в София, Велико Търново и Русе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *