Meta връща достъпа на Доналд Тръмп до Facebook и Instagram

Meta обяви, че ще позволи на бившия американски президент Доналд Тръмп да се завърне във Facebook и Instagram, две години след като акаунтите му бяха блокирани. Това ще стане през следващите няколко седмици, все пак се посочва, че ако той отново наруши правилата ще има нови мерки.

Meta също така обновява политиките си, като отразява забраната на съдържание, което може да насърчи насилствено поведение по подобие на атаките срещу Капитолия от 6 януари преди две години. Така например могат да се ограничат възможностите за споделяне на публикации и възможности за реклама.

През ноември и Twitter възстанови акаунта на Тръмп, но той все още не го използва, като залага основно на собствената си платформа Truth Social. От новото му изявление не става ясно дали той ще се върне в платформите на Meta.

Тръмп също така възнамерява отново да се кандидатира за президентския пост догодина. Към момента той има 4.5 милиона последователи в Truth Social спрямо близо 34 милиона във Facebook и 90 милиона в Twitter.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *