Редица услуги на Google ще показват по-ясна информация в ЕС

Consumer Protection Cooperation Network (CPCN) в ЕС е в преговори с Google от 2021 г., за да се подсигури това, че определени онлайн услуги са по прозрачни и пригодени с регулациите за геоблокиране на общността.

Google Play Store позволява браузването на версии за различни страни в ЕС, като от компанията са се съгласили да направят опцията по-видима и лесно достъпна. Google позволява промяната на страната на местожителство веднъж годишно, но някои ограниченията не са съобразени с регулациите.

Google също така прави възможно използването на платежни услуги от всички страни на ЕС. Разработчиците на приложения трябва също да отговарят на регулациите, което означава, че те трябва да бъдат наясно с тях. По отношение на покупката на хардуер от Google Store се предвижда показването на детайлите по-ясно, включително разходи за доставка, възможност за ремонт и поправка и т.н.

Ако използвате Google Hotels и Flights за планиране на пътувания скоро ще забележите някои промени. Ще бъде изяснено дали работите с Google или друга компания като посредник. Ще има и повече информация при показаните отстъпки, като ще е включена основната цена. Google ще посочва още, че ревютата за хотели на е са верифицирани.

Компанията ще следва същите правила, които обхващат и други големи платформи като Expedia и Booking.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *