Storytel празнува четири години в България

Този месец Storytel навършва четири години на българския пазар с каталог от 4000 заглавия на български език и 572 000 заглавия на английски, италиански, испански и турски език. От 2019 г. досега глобалният бранд за аудиокниги и аудиосъдържание работи за развитието на българската аудиобиблиотека и към днешна дата предлага огромно разнообразие от българска класика, съвременна литература, аудиосериали и оригинално съдържание, записани специално за слушателите у нас.

По случай четвъртия рожден ден, Storytel се обръща към едни от най-любимите имена на слушателите през изминалата година — авторът Васил Попов, актьорите Яна Кузова и Момчил Степанов, с въпроса как според тях аудиокнигите популяризират българската литература и как са променили живота на българския читател.

Васил Попов е победител в първия конкурс на Storytel за оригинално аудиосъдържание, създавайки “Мамник” специално като аудиосериал. По повода той споделя: „Моментът, в който разбрах, че „Мамник“ е спечелил конкурса на Storytel Studio ще остане завинаги в съзнанието ми. Това беше един от онези редки моменти, в които си убеден до мозъка на костите си, че се е случило нещо, което ще ти даде шанс да промениш живота си и да сбъднеш много свои мечти.“

Сред разказвачите рекордьори за 2022 г. е актьорът Момчил Степанов с над 90 озвучени заглавия в България и стотици изслушани часове в приложението. “Като слушател аудиокнигите ми помогнаха да изпълня със смисъл иначе досадни, рутинни дейности от ежедневието. Като пътуването, чистенето и пазаруването. А като артист — намерих нова форма на изразяване и съпреживяване. Възможност да съм изпълнител и режисьор едновременно, така както аз чувствам книгата и нейните герои.”

Призванието “разказвач” става любимо и на актрисата Яна Кузова, позната от българския аудиосериал “До дъно”, класиката “Разказът на прислужницата” и редица фантастични, романтични и детски заглавия. “Аз буквално “почуках” на вратата на Storytel, споделяйки колко много искам да бъда разказвач на книги… Вратата се отвори и влязох в страната на чудесата.”

“Рекордните 7 милиона часа, изслушани от потребителите през 2022 г., потвърждават обещаващото бъдеще на аудиокнигите в България” отбелязва Лиза Василева, мениджър на Storytel за България. За новите потребители Storytel предлага 50% отстъпка за първите 6 месеца, при стартиран абонамент в периодa от 16 януари до 28 февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *