Филмът „Чалга“ на Мариан Вълев е заснет с Galaxy S22 Ultra

Вчера се състоя премиерата на филма „Чалга“ – най-новият филм на режисьорa Мариан Вълев. В глобален мащаб това е първият пълнометражен филм, заснет изцяло с мобилен телефон Samsung Galaxy – S22 Ultra. Филмът вече се разпространява в кината.

„Чалга“ е вторият пълнометражен филм на Вълев като режисьор. В новия си проект той разказва история за живота на младите хора, за техните мечти и ценности, за това на какво са готови, за да ги постигнат. Главните роли са поверени на Елеонора Иванова – Нори и Цветелина Стоянова, а филмовият екип се допълва от актьори като Любомир Нейков, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов, Стефан Мавродиев и Виктор Калев, музиканти, инфлуенсъри и други популярни личности от обществения живот.

„В този филм със сигурност не става дума за чалгата като музика. Според етимологията си, думата “чалга” означава инструменталист, свирач. Чалгата по-късно придоби едно друго семантично значение като начин на мислене, повърхностност, начин на живот. Във филма със сигурност не става дума за чалгата като музика, а за чалгата като начин на мислене“, казва Мариан Вълев и допълва „Това е филм за приятелството, за ценностната система, която напоследък малко позабравихме, за близостта между хората, и за обичта между тях“.

Вълев добавя: „Филмът е много мащабен, историята е изключителна като обем, имахме над 120 локации и над 200 сцени. Мобилността и бързината, с която снимахме с телефона, не могат да бъдат постигнати с нормална камера. Наистина преобърнахме представите за това как се прави кино“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *