Димитър Петков става главен оперативен директор на Телерик Академия

Телерик Академия обяви, че Димитър Петков поема позицията на главен оперативен директор (COO) в компанията. Той идва с над 17 години опит в сферата на финансите и развитието на бизнес операции на компании от финансовия, застрахователния и бързооборотния сектор.

Въвеждането на новата роля на COO е вследствие бурното развитие на Телерик Академия след отделянето ѝ като самостоятелна компания през 2017 г., фокусът ѝ върху разширяване на портфолиото от услуги и продукти и върху предстоящото ѝ глобално развитие.

Димитър първо се присъединява към Телерик Академия през 2021 година като финансов бизнес партньор. През 2022 година Академията отчете ръст на приходите с 22% и 315% увеличение на печалбата спрямо предходната година, кандидатите за обученията нарастват с 35%, а партньорите в обученията Alpha за ИТ кариерен старт и Upskill за надграждане на уменията – с 15%, достигайки над 230 компании.

В ролята на главен оперативен директор Димитър ще отговаря за процесите в компанията и управлението на ключови звена за развитието и растежа на Академията, в които предстои да се включат още кадри. На новата си позиция Димитър ще ръководи отделите по Бизнес развитие, Продажби, Customer Success, Финанси, Администрация и Право.

През 2022 година, Телерик Академия отбеляза 64 реализирани обучения, над 1800 курсисти и над 230 партньорски компании.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *