Apple подготвя по-евтин вариант на Vision Pro

Миналата седмица Apple представи официално първия си шлем за смесен реалност, Vision Pro, но той ще дебютира с цена от 3500 долара, когато се появи на пазара в началото на следващата година. Компанията изглежда работи и върху друг модел, който е по-достъпна версия на това първо попълнение.

Сега журналистът от Bloomberg, Марк Гурман, споделя, че целта на компанията е да пусне това устройство до края на 2025 г. Междувременно се разработва и следващата версия на Vision Pro, която ще е с по-бърз процесор за повишена производителност.

Според Гурман по-достъпната версия може да се появи под името Apple Vision или Apple Vision One. От къде обаче може да бъде спестено? Най-скъпите компоненти във Vision Pro са чиповете M2 и R1, двата 4K micro-LED дисплея и сензорите. Apple може да заложи на дисплеи с по-ниско качество, по-слаб процесор и по-малко сензори.

Освен това могат да бъдат премахнати и говорителите с пространствен звук. Има обаче и някои зони, в които едва ли ще има компромиси, включително външния дисплей, както и проследяването на главата и очите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *