Късметлията Ханк по HBO Max – Свежа черна комедия на един дъх

Този месец в HBO Max дебютира новият сериал на Sony Pictures “Късметлията Ханк”, като вече са налични и осемте епизода от първия сезон. В главната роля е Боб Оденкърк, който играе Ханк Деверо-младши – професор в посредствен колеж в Пенсилвания, САЩ.

Трябва да призная, че пуснах първия епизод на случаен принцип, тъй като сериалът беше сред новите предложения. След това обаче е трудно да спрете да го гледате, а и някак си да съчувствате на Ханк. Той е неособено успешен преподавател по английски и определено върши работата си с нежелание, като влиза в конфликти с ученици и колеги.

Ханк изобщо не е доволен от живота и от работата си, като всичко това се корени и в отношенията с баща му. Още от първия епизод спокойният му живот обаче претърпява обрат, след негово остро изказване, което води до много промени в личен и професионален план.

Този черен комедийно-драматичен телевизионен сериал е разработен от Пол Либерщайн и Аарон Зелман по романа Straight Man от 1997 г. на Ричард Русо. Той определено хваща с успешното пресъздаване на автентична атмосфера, но и човешки взаимоотношения, включително в работна и семейна среда.

Определено си заслужава да го пробвате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *