Изкуствен интелект разработи енергийна напитка

HELL ENERGY разработи първата в света енергийна напитка, която е дело изцяло на AI (изкуствен интелект). Всеки елемент от новия вкус, съставките, дизайна и дори маркетинговите елементи са разработени от AI, който освен това опита крайния продукт.

След формулиране на рецептата, AI я оцени като перфектна. Тя включва обогатяване на енергийната напитка с витамини, аминокиселини и билки, като същевременно е в съответствие със законодателството в сферата на хранително-вкусовата промишленост, включително препоръките на EFSA (Европейски орган за безопасност на храните) и придържане към стандартите за препоръчителен дневен прием (RDA).

Изкуственият интелект създава три вкусови вариации и ги дигитализира с помощта на технология на базирана в Ню Йорк компания. След като опитва и трите напитки и анализира обширни данни и статистики, AI използва предсказуема интелигентност, за да избере печелившия вкус. Така се ражда вкусът Tutti-frutti & Berry-blast.

Рецептата се съхранява на компютър оборудван с усъвършенствани елементи за сигурност в унгарската фабрика на HELL ENERGY. Дизайнът на помещението, в което се намира машината, също е разработен от изкуствен интелект. Копие от рецептата се пази и в трезор в Швейцария.

Новият продукт се произвежда в Европа и ще бъде достъпен в повече от 60 държави по света от лятото на 2023 г. В България се очаква още този месец (юли).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *