615 играчи се включиха в гейминг турнирите на А1 по време на Aniventure Comic Con 2023

А1 организира гейминг маратон по време на фестивала Aniventure Comic Con 2023, който се проведе през изминалия уикенд в Inter Expo Center. Компанията проведе няколко турнира по пет игри – League of Legends, Clash Royale, Brawl Stars, eFootball и FIFA23. В тях участие взеха 615 играчи от различни възрасти, които се състезаваха за призовите места и общ награден фонд от почти 12 000 лева.

Гейминг състезанията бяха част от най-голямата лига за електронни спортове в България – А1 Gaming League, която се организира от телекома от 2018 година насам. Турнирите предизвикаха сериозен интересен и записванията бяха почти двойно повече от местата, предвидени във форматите на съответните игри.

Турнирът по FIFA23 се проведе по 5G ULTRA мрежата на телекома и конзоли Playstation 5, а наградният фонд, който си разделиха първите четири играча, възлиза на 2 500 лева. Феновете на най-популярния футболен симулатор имаха възможност да наблюдават и демонстрационен мач по FIFA23 между двама от най-добрите български играчи – Станислав Чакъров – WickyBG и Иван Чуров – drNightWatch.

По време на Aniventure Comic Con, A1 организира също и най-големия мобилен шампионат за годината с турнири по Brawl Stars и Clash Royale. Воден от Слави Панайотов – The Clashers и Dimo Academy, той предизвика много голям интерес сред посетителите на фестивала. Участниците в двата турнира бяха над 200, които спориха за общ награден фонд за двете игри от 5 000 лева. Двамата водещи играха и демонстрационни мачове по Clash Royale, заедно с гостите на събитието.

League оf Legends и eFootball бяха другите два турнира, част от програмата на гейминг маратона на Aniventure Comic Con. A1 проведе два турнира по League of Legends с награден фонд 3 000 лева и един по еFootball с фонд от 1 750 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *