Huawei може да има 5G смартфони още тази година

Huawei може да добави 5G свързаност към смартфоните си до края на годината, сочат данни на Reuters, цитирайки свои източници. Компанията ще успее да прескочи американските санкции със собствена разработка и производство от Semiconductor Manufacturing International Co (SMIC).

Ако това се осъществи Huawei ще отбележи ключова победа след близо три години в режим на „оцеляване“, който беше продиктуван от американските санкции през 2019 г. Тогава компанията загуби достъп до ключови американски технологии, включително за 5G модеми, а достъпът ѝ до съвременни чипсети е на база на разрешения за продажба.

Това в комбинация с липсата на достъп до услугите и приложенията на Google доведоха до значителен спад в продажбите на смартфони. Все пак в Китай компанията има 10% дял през първото тримесечие, като резултатите ѝ не са лоши и у нас, особено имайки предвид някои много добри модели.

Huawei може да използва N+1 производствения процес SMIC, който може да постигне между 2 и 4 млн. продукта. Междувременно тази година компанията цели доставянето на 40 млн. смартфона. Възможно е компанията да произведе 5G варианти на някои от актуалните си модели като P60 Pro.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *