LG има нов обслужващ робот – CLOi ServeBot

LG представи новия си LG CLOi ServeBot (модел LDLTR30) – робот за обслужване, удобен за места, предлагащи обслужване на клиенти, в това число и ресторанти. Той се отличава с бърза и стабилна система за автономно управление, която може да се справя с различни видове настилки, както и с модернизиран дизайн с подобрени функции.

Новият модел има и функция за съпровождане, която помага на клиентите да се ориентират. Най-новата версия предлага подобрени характеристики на движение с 6 колела и независимо окачване. Освен това разполага с 3D камера и сензор LiDAR. Това дава възможност на CLOi ServeBot да транспортира сигурно напитки и ястия, включително супи и нудли, дори когато се движи по повърхности с наклон до 5 мм (0,2 инча).

Четирите му рафта (21 x 17 инча) – включително един, който може да се използва като основно чекмедже – могат да се справят с товар до 40 килограма. Има и подобрени горни отделения, включително с поставки за чаши, като разполага и с допълнително долно чекмедже.

CLOi ServeBot има 10,1-инчов дисплей и вградена система за управление на съдържанието. Потребителите могат да адаптират автономния робот за конкретен сценарий на използване. Сервизните роботи на LG комуникират помежду си, за да координират движенията си.

В момента новият CLOi ServeBot на LG се предлага в Съединените щати и Япония, като в бъдеще се планира да бъде пуснат в световен мащаб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *