Google Messages ще се сдобие с опция за сателитен чат

Google направи заявка, че ще въведе сателитна свързаност в Android 14, като изглежда от компанията продължават работата си в тази насока. Трябва да споменем, че както Qualcomm, така и MediaTek имат чипсети с подобна функционалност.

Една от новите стъпки на Google обаче е под формата на нов интерфейс за приложението Messages, който е предназначен за чат през сателитна мрежа при спешни ситуации. Графичният интерфейс е подобен на този за стандартните текстови съобщения, но в полето за въвеждане е посочено, че се изпраща сателитно съобщение.

Отдясно има и брояч, който показва още колко символа могат да бъдат въведени. Услугата дава възможност за свободно въвеждане на текст, за разлика от решението на Apple, в което се използват предварително зададени фрази в първоначалната фаза от връзката и едва след това могат да бъдат въведени детайли.

Освен това в Android 14 при опит за избиране на спешния номер при липса на връзка ще се показва и опция за чат през сателитната мрежа. Със сигурност, за да се възползвате от тези опции ще е необходим и съответният хардуер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *