Facebook и Instagram ще предложат опция за хронологични Story-та и Reels в Европа

Потребителите на Instagram и Facebook в Европа получават повече възможности за отказ от препоръчителните алгоритми на Meta. Става дума за използване на функции като Reels, Stories и Search във Facebook и Instagram, без да виждат съдържание, което е било подредено от препоръчителните алгоритми.

„Например на Facebook и Instagram, потребителите ще имат възможност да преглеждат Stories и Reels само от хора, които следват, подредени в хронологичен ред, от най-новите към най-старите“. “Те също така ще могат да преглеждат резултатите от търсенето, базирани само на въведените от тях думи, вместо да бъдат персонализирани специфично за тях въз основа на тяхната предишна активност и лични интереси.”

Meta въвежда тези промени, за да съответства на Законодателения акт за цифровите услуги (DSA) на ЕС. DSA изисква много големите онлайн платформи да позволят на потребителите да се откажат от получаването на персонализирани препоръки. TikTok обяви подобна промяна в своята услуга в Европа по-рано този месец. Meta заявява, че ще трябва да се съобрази с DSA до края на този месец.

Промените, направени в Stories, Reels и Search, са част от обширната работа, която Meta извършва, за да съответства на DSA този месец. Изглежда, Meta в момента разполага с над 1 000 служители, които работят по съответствието с новите правила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *