Новите носими джаджи на Redmi са достъпни и функционални

През изминалите години носимите джаджи, като смарт часовници и напълно безжични слушалки, станаха много популярни. Това разбра се се дължи на полезните им функционалности, с които улесняват ежедневието на потребителите. Не винаги обаче имаме нужда от скъпи модели, за да получим това, което ни трябва. Понякога и по-достъпните джаджи вършат перфектна работа по основните направления.

Това важи с пълна сила за продуктите на бранда Redmi на Xiaomi, които традиционно постигат отлично съотношение между параметри и цена. В случая поглеждаме отблизо основните възможности на часовника Redmi Watch 3 и слушалките Redmi Buds 4 Lite, които са доста свежи, както по отношение на дизайна, така и като актуалност.

Redmi Watch 3

Redmi Watch 3 комбинира най-важните функционалности в лека и компактна конструкция. Той има правоъгълен корпус с актуалната плоска странична рамка и тежи едва 37 гр., което означава, че няма да доведе до неудобство дори при продължително носене. Имате избор между два цвята, черен и слонова кост, като и двата са приятни.

Часовникът има голям и качествен за класа си дисплей, като той е AMOLED с диагонал 1.75 инча и адекватна яркост от 600 нита, което означава, че картината е отчетлива почти във всякакви ситуации. Освен това има покритие против пръстови отпечатъци, а това е добре дошло, тъй като основно управлението става с докосване.

Можете лесно да персонализирате външния вид чрез наличните над 200 циферблата, включително и с Always-On опции. Вградената операционна система включва поддржърка за някои предварително инсталирани приложения и дава опция за създаване на добавки на основния екран, с бърз достъп до необходимата ви информация, включително за здравословни показатели, времето и т.н.

Освен възможностите за персонализация, часовникът може да е отличен спътник и при тренировки, като в това отношение поддържа над 120 режима. За спортовете на открито можете да разчитате на по-точно проследяване благодарение на вградения GPS. Отчитат се и някои здравни показатели, като пулс, ниво на кислород в кръвта, нива на стрес и качество на съня. Детайли за тренировките и здравните показатели, както и достъп до редица настройки, има в приложението за смартфони Mi Fitness.

Часовникът използва технология Bluetooth 5.2 за връзка със смартфон, а освен това разполага с микрофон и високоговорител, което означава, че можете да го използвате и за провеждане на разговори. Не е нужно да се притеснявате и ако влезете с него в басейна, тъй като е водоустойчив (5ATM). С един заряд на батерията ще получите до 12 дни автономност, което е добро постижение в този клас и на фона на функционалностите.

На фона на всичко това, Redmi Watch 3 е с цена от около 180 лв., което го прави доста достъпен.

Redmi Buds 4 Lite

При цена под 50 лв. Redmi Buds 4 Lite са едни от най-евтините напълно безжични слушалки от популярните брандове на пазара. Зад ниската цена обаче има впечатляващи за класа параметри. На първо място това е красивият дизайн с издължени стебла на самите слушалки, като те са с овална част влизаща в ухото и от тип Open Ear, без силиконови накрайници. Слушалките се предлагат в бял, черен и оранжев цвят със съответстваща компактна кутийка за зареждане. Те имат сертификация за устойчивост на прах и вода IP54, като не трябва да се притеснявате от леко намокряне.

Те поддържат технологията Google Fast Pair за устройства с Android, което означава, че връзката е лесна и бърза. Иначе е заложено на технологията Bluetooth 5.3 за по-ниска консумация и по-малко забавяне на сигнала. В основата на слушалките са големите 12-милиметрови говорители, които пресъздават силен и адекватен за този клас звук, като така можете да се насладите на любимите си музика, филми и игри.

Поддържа се сензорно управление на някои функционалности при разговори и плейбек с почукване или задържане с пръст върху външната страна на корпуса. От компанията са добавили и технология за потискане на околния шум по време на разговори. Иначе с един заряд на батериите можете да разчитате на до пет часа работа или до 20 часа с включената в кейса за зареждане батерия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *