vivo започва обновлението до Funtouch OS 14 с Android 14

vivo представи Funtouch OS 14, графичния потребителски интерфейс, който е базиран на Android 14. От компанията фокусират върху подобряване на управлението на паметта, възможностите за многозадачност, персонализация, поверителност и сигурност. Funtouch OS 14 ще бъде наличен за изтегляне от средата на октомври на смартфоните vivo X90 Pro и iQOO 11.

Funtouch OS 14 представя Smooth Envision, която чрез намаляване на броя на постоянните процеси и оптимизиране на използваната оперативна памет (RAM), подобрява системната производителност, реакцията и възможността за запазване на по-голям брой активни приложения едновременно. Тази подобрена функция за спестяване на RAM добавя до 600 MB свободна оперативна памет на устройства с конфигурация на RAM от 8 GB и повече.

С App Retainer приложенията, включени в списък и не затворени ръчно, винаги се възстановяват на последния интерфейс, така че потребителите могат лесно да продължат откъдето спряха. На определени модели смартфони, гладкостта се постига и визуално с помощта на Motion Blur. Този софтуерен подход подобрява гладкостта на дисплеите с честота на опресняване от 60 Hz с 18,7%.

Funtouch OS 14 въвежда подобрена функционалност за малките прозорци. Потребителите могат да държат активни до 12 малки прозореца на заден план. За сценарии като поръчване на такси, гледане на видео и чат едновременно, когато потребителите искат да се фокусират върху едно приложение, но все пак да следят друго, е въведен нов режим на мини малки прозорци, който не позволява взаимодействие.

Потребителите вече могат да персонализират стила на часовника на заключеният екран с възможност за избор между три стила и осем шрифта. На базата на дизайна Material You, новата монохромна тема, наречена MY color palette предлага разнообразие от цветове за избор. Тази функция спомага за икономия на енергия, като оптимизира дисплея за чернобяла картина.

Funtouch OS 14 предлага подобрени възможности за редактиране на видео, включително експорт в тяхната оригинална резолюция и без загуба на качеството. Налични са настройки за персонализиране на качеството на видеото, включително резолюции до 4K при 60 кадъра в секунда. Допълнително са добавени 25 филтъра за лесно редактиране на видеоклипове, всички представени в подобрени миниатюри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *