Google отбелязва над 1 млрд. потребители с RCS и добавя нови екстри

Днес Google отбеляза важно постижение – над 1 млрд. активни потребители с активиран RCS в Google Messages. За да отпразнуват случая, Google Messages въвеждат седем нови начина да изразявате себе си, когато общувате и се свързвате с други потребители на Android.

Photomoji

Photomoji ви позволява да превръщате любимите си снимки в реакции с помощта на изкуствения интелект на Google в устройството. Искате да реагирате на текст със снимка на вас или на четириногия ви най-добър приятел? Просто изберете снимката, изберете обекта, който искате да превърнете във Photomoji, и натиснете бутона “Изпрати”. Творенията ви ще бъдат запазени в специален раздел за повторно използване, а като бонус приятелите ви в груповите чатове също могат да използват изпратените от вас Photomoji.

Гласови настроения и подобрено качество на звука

Функцията Voice Moods вдъхва живот на гласовите съобщения. С девет различни емоции, от които можете да избирате, гласът ви може да обсипва с емотикони с очи на сърце, да дими с огнени топки или да избухне с парти пукалка, така че получателят да чуе думите ви заедно с визуален ефект, който изразява как се чувствате в този момент. Благодарение на отзивите на потребителите подобрихме и цялостното качество на звука на гласовите съобщения, като увеличихме битрейта и честотата на дискретизация.

Екранни ефекти

С помощта на Screen Effects съобщенията ви оживяват с ярки анимации, които ще превърнат думите ви в ослепителни визуални прояви. Просто въведете конкретни съобщения като “вали сняг” или “обичам те” и наблюдавайте как екранът ви избухва в симфония от цветове и движения. И заедно с приятелите си се опитайте да откриете всички 15+ скрити думи за подкана на Screen Effects.

Персонализирани мехурчета

С новите Custom Bubbles (Персонализирани мехурчета) можете да персонализирате цвета на мехурчетата и фона на вашия разговор и на човека, с когото общувате. Изберете различен цвят за всеки чат, ако искате – вече не става въпрос за синьо срещу зелено. Сега можете да разграничавате разговорите си и да избегнете случайното изпращане на съобщение в чата на семейната група за актуализация на уикенда, предназначено за ваш приятел.

Ефекти на реакцията

Реакционни ефекти е допълнение към преживяването ви при изпращане на съобщения, което вдъхва повече живот на разговорите ви. Представете си това: Вашият приятел ви пише, за да ви съобщи, че двамата имате резервация за новия модерен ресторант, за който всички шушукат. Ако реагирате на съобщението с просто emoji, магията се разгръща мигновено, като анимирана тройка ръце танцува около балона на съобщението. Тази функция, създадена, за да придаде динамичен привкус на чатовете ви, обхваща силата на изразяването с всичките десет от тези популярни емотикони.

Анимирани емотикони

Макар че емотиконите са в основата на нашите изражения, когато пишем текстови съобщения, Animated Emoji правят още една стъпка напред, като изпълват всяко съобщение със завладяващ изблик на визуални ефекти. Например, ако ваш приятел ви изпрати съобщение, в което разкрива спиращото дъха място за почивка, което току-що е резервирал за вашето пътуване, и в отговор докоснете емоджито под формата на сърце, ще пуснете Animated Emoji, който блести с ослепително розово сърце, за да изрази подобаващо вашето вълнение.

Профили

С Профили имате възможност да персонализирате името на профила си и снимката, която придружава телефонния ви номер. Знаем, че себеизразяването е важно, а с Профили вече можете да оформите начина, по който се появявате в услугите на Google. По този начин се решава проблемът с получаването на съобщения от телефонни номера, които не са запазени в контактите ви, което може да бъде особено полезно в групови чатове, за да знаете кои са всички останали участници в групата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *