ASUS с нови геймърски продукти на CES

Едно от най-важните събития в света на IT, което маркира началото на всяка календарна година, е изложението CES, което се провежда в Лас Вегас. През 2024 г. Тази година имах възможност лично да посетя събитието и да се запозная отблизо с много нови продукти. Сред тях са и новите попълнения на ASUS.

Серията ROG Zephyrus

Най-голямо внимание привлякоха напълно обновените модели Zephyrus G14 и G16 от престижната серия тънки и леки геймърски лаптопи ROG Zephyrus. ASUS постигна невероятното с успеха си да събере топ геймърски хардуер в алуминиев корпус с дебелина само 15 мм. Точно толкова е дебелината на новия ROG Zephyrus G16 GU605. Въпреки че е с 16-инчов екран, той тежи само 1,85 кг, което също е впечатляващо, особено като се има предвид, че може да бъде оборудван с най-новия процесор Intel Core Ultra 9 185H и видеокарта NVIDIA GeForce RTX 4090. На разположение, разбира се, има и други конфигурации, но всички модели се характеризират с изключително ефективна система за охлаждане.

По-малкият модел, Zephyrus G14, тежи само 1,5 кг и е с процесор AMD Ryzen™ от най-новата серия 8000. И двата лаптопа имат OLED екрани, които виждаме за първи път в геймърските преносими компютри на ASUS. С фантастично качество на изображението, G-Sync и честота на опресняване до 240 Hz, те ще осигурят на геймърите незабравимо изживяване. Подобреният дизайн също така носи и нова LED лента на капака, която позволява персонализиране и уникален вид на всеки модел. Новите лаптопи ASUS ROG Zephyrus са с подобрени възможности за използване на изкуствен интелект, а ползите от тях могат да се видят не само в игрите, но и в ежедневната употреба.

Серията ROG Strix

Серията ROG Strix SCAR, която е предназначена за най-взискателните геймъри, също бе обновена. В допълнение към последното поколение процесори Intel Core, новото е, че сега по-големият модел, Strix SCAR 18, разполага с екран ROG Nebula HDR. Това е подобрен Mini LED дисплей с над 2000 зони на затъмняване и 1100 нита максимална яркост, за да може HDR съдържанието и игрите да изглежда фантастично. И двата модела Strix SCAR и Strix G в най-мощния вариант разполагат с процесор Intel Core i9 14900HX, комбиниран с мощни графични карти, които при модела SCAR могат да бъдат NVIDIA GeForce RTX 4090. Освен това всички лаптопи от серията Strix имат по три вентилатора и охлаждане с течен метал за процесора, което гарантира изключителна им производителност и тиха работа.

Серията TUF Gaming

Не е забравена и серията TUF Gaming, предназначена за геймъри със скромен бюджет. Моделът TUF Gaming A16 е базиран на процесори AMD Ryzen, с NVIDIA GeForce RTX 4070 в най-мощния вариант, докато сърцето на TUF Gaming F16 е процесор Intel Core в комбинация с графичен процесор NVIDIA GeForce RTX 4060. В сравнение с предишното поколение и двата лаптопа имат ново, много издръжливо шаси.

ROG Phone 8

По време на CES 2024 обаче, ASUS не представи само нови лаптопи. ROG Phone 8 и ROG Phone 8 Pro са най-новите модели от успешната серия геймърски смартфони на ASUS. В сравнение със своите предшественици, серията ROG Phone 8 представлява значителна промяна и поглед към по-широка аудитория. ASUS предлага много по-универсален телефон с тези апарати, като акцентира върху функциите, които са необходими за геймърите. Най-голямото подобрение е постигнато при камерата.

Системата вече се състои от 3 сензора – основният 50 MP Sony IMX890, разполагащ с феноменален хибриден стабилизатор Hybrid Gimbal Stabilizer 3.0 с 6-осова стабилизация, 13 MP ултраширокоъгълен и 32 MP телефото камера с 3-кратно оптично увеличение и OIS. Феноменалната производителност е гарантирана от процесора Snapdragon® 8 Gen 3, а за възпроизвеждането на изображението отговаря 6,78″ Samsung E6 AMOLED екран с честота на опресняване 165 Hz. Батерията е с капацитет 5500 mAh, така че не е нужно да се притеснявате за автономността на геймърския ви смартфон. Списъкът с интересни характеристики се допълва от водо- и прахоустойчивостта IP68 и използване на технологии с изкуствен интелект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *