Японската компания Innophys демонстрира новия си екзоскелет на CES

Японската компания Innophys, създадена от Токийския научен университет, пусна на пазара най-новия си асистиращ костюм от екзоскелетен тип – “Muscle Suit Exo-Power”. Продуктът беше показан и в рамките на изложението CES в Лас Вегас, където успях и да го видя на живо.

Exo-Power, който наследява Muscle Suit Every, включва подобрения, включително напредък в патентованата технология за изкуствени мускули. Тези подобрения водят до по-тънък профил и по-висока асистираща сила, постигайки хармонично съчетание на опора и лекота на движението.

Muscle Suit Exo-Power, представлява по-нататъшна еволюция, като запазва силните страни на Muscle Suit Every, като същевременно повишава асистиращата сила и възможността за ходене чрез напредък в нашата патентована технология за изкуствени мускули.

Отличителната черта на костюма Muscle Suit – пневматичните изкуствени мускули – е намалена, като същевременно е увеличена асистиращата сила. В резултат на това Exo-Power, е по-тънък от своите предшественици и може да се похвали с максимална асистираща сила от 27 kgf, надминавайки предишния рекорд на серията Muscle Suit от 25,5 kgf. Това подобрение спомага за намаляване на натоварването на долната част на гърба по време на дейности като вдигане на тежки предмети или поддържане на полуприклекнала поза.

Комбинацията от изкуствени мускули и пружини е подобрила подвижността на подложките за бедра, което прави ходенето по-удобно.

Преглед на продукта:

  • Не се изисква електричество: Универсално представяне при различни работни сценарии, на закрито и на открито. Производителност IP56.
  • Мощна асистираща сила: До 27 kgf, най-силната в историята на серията Muscle Suit.
  • Лесен за ходене: Идеален за задачи, изискващи лесно придвижване и ходене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *