150 000 лв. в подкрепа за обновяване на педиатрично отделение след кампанията на А1

Дигиталната кампания с кауза „Свързва ни доброто: Дари за децата, а А1 ще удвои сумата“ генерира общо 150 000 лева в подкрепа на детското здравеопазване у нас. Със средствата ще бъде обновена физическата среда в едно детско болнично отделение по проект „Светулка“. По този начин ще бъде подпомогнато лечението на пациентите и по-ефективната работа на медицинския персонал чрез по-приветлива среда и по-модерен процес на лечение, поставящ детето в центъра.

В рамките на инициативата, която се проведе изцяло в Моят А1 от 15 ноември до 31 декември 2023 година, частните клиенти на А1 имаха възможност да дарят сума по избор към своята месечна фактура за телекомуникационни услуги, а компанията удвои всяко направено дарение. Средната сума, която абонатите са избрали да дарят за каузата, е близо 13 лева, а най-щедрият дарител е допринесъл с 1000 лв. Най-активни са били участниците в дните преди коледните празници, когато са постъпили близо 30% от всички дарения.

Конкретното педиатрично отделение, което да бъде изцяло преобразено с дарената сума като част от втората коледна кампания с кауза, ще бъде избрано от фондацията в следващите месеци сред всички кандидатствали през формата.

Усилията на А1 в подкрепа на по-качествено детско здравеопазване и по-модерна среда за лечение на малките пациенти започнаха още през 2022 година, когато като част от първата подобна кампания А1 закръгляше всяка платена фактура през Моят А1 до кръгъл лев за своя сметка в полза на проект „Светулка“. След края на кампанията беше избрано детското отделение в МБАЛ – Карнобат, чийто същински ремонт стартира днес в присъствието на кмета на град Карнобат – Георги Димитров, директора на МБАЛ – Карнобат – д-р Колибаров, представители на А1 и фондация „За доброто“.

Реновацията ще бъде осъществена с дарената от А1 сума и включва преобразяване на 14 болнични стаи, както и изграждане на отделна стая за приемане на новопостъпващи пациенти, детски кът за игри, а също и няколко кухни, така че отделението да отговори на нуждите на децата и техните родители по време на болничното лечение. Очакванията са ремонтът да завърши до есента на тази година, когато отделението ще бъде официално открито и ще започне да приема малките си пациенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *