Xiaomi представя новата си екосистема “Human x Car x Home” на MWC 2024

Днес в рамките на Мобилния конгрес в Барселона, Xiaomi представи своята нова екосистема “Human x Car x Home” за по-голяма интеграция между различни типове устройства.

Видяхме и новия електромобил на компанията, SU7, който също е елемент от интелигентната екосистема. По време на конгреса Xiaomi представи и новата серия смартфони Xiaomi 14, таблета Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, както и множество AIoT устройства, за които вече писахме.

Зоната Xiaomi Imagery Technology предлага поглед отблизо към интегрирането на най-съвременната технология за обективи на Leica в смартфоните на Xiaomi, докато CyberDog 2 демонстрира на посетителите широкото портфолио на Xiaomi.

Новата екосистема улеснява свързването на хардуерните устройства и координацията им в реално време, както и стимулира напредъка в сферата и сътрудничеството с индустриални партньори. Основна част от нея е HyperOS, която дебютира в международен мащаб със серията смартфони 14 и ще достигне до редица други устройства. Тя интегрира над 200 продуктови категории, включващи 600 милиона глобални устройства и покриващи над 95% от потребителските нужди..

Първият продукт на Xiaomi EV – дългоочакваният Xiaomi SU7, е представен като “пълноразмерен високопроизводителен екотехнологичен седан”, който разширява границите на производителността, интеграцията на екосистемите и мобилното интелигентно пространство. Заедно с дизайна на Xiaomi SU7, Xiaomi разработи и петте основни EV технологии: E-Motor, CTB Integrated Battery, Xiaomi Die-Casting, Xiaomi Pilot Autonomous Driving и Smart Cabin. Подкрепена с внушителната инвестиция от над 10 млрд. юана за научноизследователска и развойна дейност и глобален екип от над 3400 инженери и 1000 технически експерти в ключови области, Xiaomi създаде изключителен автомобил.

Сред другите акценти от компанията са демонстрации с кучето-робот CyberDog 2, което с помощта на система за анализиране на информация и вземане на решения, използваща 19 сензора за зрение, допир и слух, възпроизвежда движенията, външния вид и взаимодействията на истинско куче.

Xiaomi поема ангажимента да постигне въглероден неутралитет до 2040 г. и демонстрира прозрачност в усилията си за опазване на околната среда, като публикува първата си Бяла книга за действия в областта на климата по време на COP28.

Предприетите значими стъпки са в унисон с активното участие на Xiaomi в жизненоважни инициативи за устойчивост, като инициативата GE100%, която се застъпва за широкото разпространение на възобновяемата енергия, и стабилната програма за рециклиране на електронни отпадъци. В подкрепа на мисията си да работи устойчиво Xiaomi възприе модел на кръгова икономика с цел рециклиране на 38 000 тона електронни отпадъци от 2022 г. до 2026 г. Това решение е пример за цялостния подход на Xiaomi за преодоляване на пропастта между високотехнологичните решения и екологичната устойчивост, като променя ролята на технологичната индустрия в посока насърчаването на устойчиво бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *