Huawei показва актуалните си устройства в Барселона + любопитни данни за представянето на компанията

Традиционно Huawei има доста мащабно присъствие на Мобилния конгрес в Барселона, а това е така и тази година. Имахме възможност да разгледаме на живо участието на компанията, което включва и редица мини събития свързани с някои от нейните инициативи. Очаквано не видяхме нови устройства, но Huawei демонстрира актуалното си портфолио от мобилни устройства, включително смартфони, слушалки и часовници.

Доста интересно за нас беше участието ни в среща с представители на компанията, които разкриха някои доста любопитни данни. Започваме с това, че продуктите на компанията се предлагат в над 170 държави, като служителите ѝ са 207 000 (55.4% от тях са в раздела за развойна дейност). Освен това над 25% от приходите на Huawei се реинвестират в звеното за разработка и развитие. Компанията също така има над 120 000 активни патента, а това се превръща и в още по-доходоносен сектор за нея. В рамките на шест поредни години Huawei е номер едно по брой патентни заявки.

Отчита се и голям успех в сектора на носимите устройства с над 150 млн. продадени броя от този тип. В този сегмент компанията е номер едно в Китай и на трета позиция в Света. Има и позитивно развитие при смартфоните, въпреки ограниченията през последните години, като в световен мащаб компанията се нарежда на трето място при моделите с цена над 600 долара. Иначе в Китай се отчита 47% ръст на годишна база.

Връщаме се към участието на компанията на конгреса, като специално за мобилното подразделение зоната беше разделена на няколко тематични части.

Това включва Fitness & Health за носими устройства, като тук са показани актуалните часовници на компанията, Watch Ultimate, Watch 4, Watch GT 4, Watch Ultimate Design и др. Три месеца след старта си, доставките в цял свят на Watch 4 възлизат на над 2,5 милиона бройки. Изложбеното пространство Fashion Forward пък показа акцента на Huawei модерен и здравословен начин на живот за потребителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *