Redmi Buds 5 Pro и Redmi Watch 4 са ново поколение достъпни и полезни джаджи

Всяка година Redmi обновява сериите си носими устройства с ново поколение джаджи, които традиционно са достъпни и предлагат добър набор от функционалности. Тази година сред новите попълнения са напълно безжичните слушалки Redmi Buds 5 Pro, както и смарт часовника Redmi Watch 4.

Сега тези устройства са при нас и имаме възможност да ви запознаем отблизо с тях и възможностите им.

Redmi Watch 4

Този модел се отличава с доста голям и правоъгълен AMOLED екран, който е с диагонал 1.97 инча. Дисплеят е с яркост до 600 нита, което му дава възможност да предложи отчетлива картина дори в по-засилена околна светлина. Има и между 5 и 60 херца честота на опресняване за по-плавно визуално съдържание, което е възможно чрез използване на LTPS технология.

За високо ниво на персонализиране има избор измежду над 200 циферблата, включително някои много стилни и свежи попълнения. Към някои от тях има елементи с възможност за допълнителна настройка. Има и опция за Always-on display, която обаче води до намаляване на издръжливостта на батерията.

Часовникът се отличава с наистина изискан дизайн, включващ корпус от алуминиева сплав. Към това идва и стоманена коронка, която е приятен акцент и се използва за по-лесно взаимодействие с интерфейса. Освен бутона има също така отвори за микрофона и високоговорителя. В долната част на корпуса са поставени сензорите и пинове за зареждане. Смяната на каишката е улеснена чрез новия механизъм с едно натискане на бутон.

Redmi Watch 4 се предлага в сребрист и черен варианти, като часовникът е с дебелина 10.5 мм и тегло 31.5 гр. без каишката. Добавена е сертификация за водоустойчивост 5ATM и в комплекта има магнитно зарядно.

Сред възможностите на часовника са и тези за провеждане на разговори през свързания смартфон, но не очаквайте особено силен звук. Все пак в някои ситуации тази опция е от полза. Софтуерната система включва възможности за уиджети с комбинация от данни от няколко функционалности на един екран. Иначе голяма част от настройките са налични през приложението Mi Fitness, където също можете да разглеждате и детайли свързани с тренировките и отчетени здравни показатели.

Часовникът разполага с 4-канален PPG сензор за точно отчитане на пулса, а освен това на нива на кислород в кръвта, стрес и качество на съня. Вграденият GNSS чип позволява и точното проследяване на тренировки на открито, а като цяло моделът може да проследява над 150 вида тренировки.

Завършваме с един критичен елемент, а именно батерията. По данни на компанията с един заряд можете да разчитате на до 20 дни при нормална работа. Ако заложите на AoD то издръжливостта пада до 10 дни, а при режим за дълга издръжливост е до 30 дни. Зареждането става чрез включеното в комплекта магнитно зарядно, като за жалост липсва опция за безжично зареждане.

Redmi Watch 4 е с цена 190 лв., което го поставя сред достъпните смарт часовници от този клас. За тази стойност той предлага издръжлива батерия, голям и качествен екран, изискан дизайн, базови функционалности за проследяване на здравни параметри и повече опции за тренировки.

Redmi Buds 5 Pro

Слушалките и кейса се предлагат в черен, бял и син цвят като версията в синьо има кейс, чиято вътрешност е зеленикава. Иначе кутийката е с елипсовидна форма с повърхност в зависимост от цветовата опция. Налични са USB Type-C порт, хардуерен бутон за сдвояване и два светлинни индикатора. Безжичната връзка става през Bluetooth 5.3.

Самите слушалки са леки (5.1 гр.) и компактни (6.5 × 6.5 × 29.7 мм), като са с лъскаво покритие. От външната част на стеблото е добавена декоративна лента, а тази зона се използва и за управляване чрез докосване. Заложено е на силиконови накрайници (S, M и L) за поставяне в ушния канал, което прави и добра пасивна изолация. Слушалките са със сертификация IP54 и заедно с тях, освен трите накрайника, идва и кабел за зареждане.

Слушалките се свързват към смартфона изключително лесен, като се поддържа технологията Fast Pair. При отваряне на кейса слушалките ще се появят директно на екрана и можете лесно да ги свържете. Ако това не се поддържа от телефона, просто задръжте хардуерния бутон на кейса.

Можете да свалите приложението на Xiaomi Earbuds, което ви ръководи в процеса. Тук има достъп до разнообразна информация като нивото на батериите както на слушалките, така и на кейсът. През него можете да правите и настройки за сензорното управление, актуализирате софтуера, променяте шумопотискането и др. Интерфейсът е лесен за работа и има изчистен дизайн.

Слушалките са с ергономична форма и пасват доста добре в ухото, което е предпоставка за удобство дори при по-продължително носене. Това в комбинация със силиконовите накрайници, чисто механично позволява постигането на добра звукова изолация.

В основата на всяка слушалка има 11-милиметров басов говорител с титанова диафрагма и 10-милиметров пиезоелектрически за високите. Това позволява постигането на висококачествен звук. Налична е Hi-Res Audio Wireless сертификация и се използва LDAC кодек. Звукът е силен и плътен, като така можете да се насладите на музиката, която слушате или на филмите и сериали, които гледате. Има и четири настройки на еквалайзера, както и опция за персонализирани такива.

Redmi Buds 5 Pro имат технология за активно шумопотискане в три нива, достигаща до 52dB. Всяка от слушалките включва два микрофона. Системата за шумопотискане ограничава значително околния шум. Включването на тази функция става чрез задържане с пръст върху, която и да е от слушалките, като са налични три режима. Освен този за шумопотискане са достъпни още такъв за чуване на околните звуци (три нива) и изключен. Режимът за чуване на обкръжението е полезен с това, че не се налага да сваляте слушалките когато пазарувате например или когато говорите с някой за кратко.

Освен за смяна на режимите има и опция за управление на други функционалности с докосване. Сред тях са за пауза и възстановяване на плейбека, отговор на обаждане или затваряне и т.н. Жестовете са почукване (до тройно) и задържане, като техните функционалности могат да се настройват през приложението. С приложението можете и да накарате слушалките да издават звук, ако сте ги изгубили. Redmi Buds 5 Pro поддържат едновременното свързване с до две съвместими устройства и засичат дали са поставени в ухото. Моделът постига и нелошо качество на звука при разговори, като има общо три микрофона в слушалка.

С един заряд на батериите получавате 10 часа непрекъснато слушане на музика с деактивирано шумопотискане. С вградената в кейса за зареждане батерия автономността при плейбек се увеличава до 38 часа. Резултатите са доста впечатляващи. Зареждането става през USB Type-C порт като в комплекта има и съответния кабел. Поддържа се и технология за бързо зареждане на слушалките, която дава 2 часа плейбек с 5 минутно зареждане.

Redmi Buds 5 Pro са с цена 130 лв. и за парите си предлагат доста висока стойност. Това включва компактен дизайн, издръжливи батерии, ефективна технология за шумопотискане и доста качествен звук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *