iPhone 15 Pro Max е най-продаваният смартфон в началото на годината

Apple и Samsung доминират в списъка на 10-те най-продавани смартфона за първото тримесечие на 2024 г., като заемат по пет позиции и не оставят място за други марки, според глобалното месечно проследяване на продажбите на модели телефони на Counterpoint Research.

Това е първото тримесечие, в което всички смартфони от топ 10 са с поддръжка на 5G. Освен това тенденцията към по-високи цени е очевидна, като 7 от 10-те най-продавани смартфона са с цена на едро 600 долара или повече.

Най-продаваният смартфон за първото тримесечие на 2024 г. е iPhone 15 Pro Max на Apple. Забележително е, че вариантът Pro Max за първи път постигна челната позиция в несезонно тримесечие на Apple, което отразява нарастващата тенденция на предпочитание на потребителите към смартфони от висок клас. И четирите варианта на iPhone 15 и iPhone 14 са сред 10-те най-продавани. Освен това линията на iPhone 15 си осигури първите три места.

Нарастващата популярност на линията Pro е очевидна, тъй като тя заема половината от общите продажби на Apple през първото тримесечие на 2024 г. Серията Galaxy S24 на Samsung си осигури две места в топ 10 за първото тримесечие на 2024 г., като вариантът му Ultra се класира на пето място, а базовият вариант – на девето.

Потребителите задържат смартфоните си за по-дълъг период от време, тъй като подобренията предлагат ограничена диференциация на функциите. Това кара хората да избират смартфони от висок клас, за да гарантират, че техните устройства ще останат технологично актуални за по-дълъг период от време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *