CMF Phone 1 има уникална черта

След няколко седмици на изтичане на информация и набиране на популярност, първият телефон от марката CMF на Nothing е тук. Акцентът на Phone 1 е сменяемият заден панел, който се държи на място с винтове от неръждаема стомана. Това е и най-достъпният телефон на Nothing досега.

CMF Phone 1 се отличава от другите бюджетни телефони с Android с уникалния си дизайн. Докато отпред откриваме 6,67-инчов 120Hz OLED панел, задната част е много по-интересна със сменяемия си панел. Той се придържа от няколко винта от неръждаема стомана, като можете лесно да го смените.

В долния десен ъгъл на телефона има и голямо въртящо се копче, наречено Accessory Point. Можете да го използвате, за да закачите други аксесоари към Phone 1, като например каишка или стойка.

Отстраняването на задния панел не позволява достъп до батерията или други вътрешни компоненти на Phone 1. Въпреки модулния заден панел, Phone 1 също така има степен на защита IP52.

Тъй като е бюджетен телефон, CMF Phone 1 разполага със скромни компоненти. Това включва чип MediaTek Dimensity 7300, 8GB RAM, 128GB памет и 5000 mAh батерия с поддръжка на 33W бързо зареждане. В задната част е разположена двойна камера с 50MP сензор с бленда f/1,8.

Телефонът работи с Android 14 с Nothing OS 2.6. CMF обещава, че Phone 1 ще получи две основни актуализации на операционната система и три години пачове за сигурност.

Заедно с Phone 1 CMF продава няколко аксесоара, като заден панел, стойка и калъф за карта. Тя пусна на пазара и CMF Watch Pro 2 и CMF Buds Pro 2, съответно втория си смарт часовник и безжичните слушалки.

CMF Phone 1 дебютира с цена от 239 евро, а официалните аксесоари са с цени 25 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *