Новата умна фабрика на Xiaomi може да работи постоянно и без хора

Главният изпълнителен директор на Xiaomi, Лей Джун, разкри, че фабриката за производство на смартфони от ново поколение, разположена в Чангпин, Пекин, скоро ще заработи. Той публикува и клип, в който представя съоръжението.

Новата фабрика ще може да работи 24 часа в денонощието без хора. Освен това машините могат да си сътрудничат помежду си. Фабриката може също така сама да създаде безпрахова среда с отстраняване на прах на микронно ниво.

Качеството на продукцията ще се контролира от самостоятелно разработени умни машини. Твърди се, че производственият процес може да произвежда по един смартфон всяка секунда. Според рекламния клип това е само малка стъпка в бъдещите планове на Xiaomi.

Съобщава се, че Xiaomi е инвестирала 2,4 млрд. юана в разработването на новия производствен процес. Новата фабрика в Чанпин заема площ от 81 000 кв. м. Тя също така е с годишен производствен капацитет от 10 млн. флагмански смартфона. В нея ще се произвеждат и престоящите сгъваеми модели Xiaomi MIX Fold 4 и Xiaomi MIX Filp.

One thought on “Новата умна фабрика на Xiaomi може да работи постоянно и без хора

  • юли 10, 2024 at 4:08 am
    Permalink

    Много амбициозно .

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *