Налична е нова версия на elementary OS 0.4 “Loki”

Преди около седмица беше пусната новата версия на elementary OS 0.4 “Loki” GNU/Linux операционната система.

elementary OS 0.4 “Loki” беше в процес на разработка през последните три месеца и мина през две бета версии преди да се почви официално завършената ОС. Интересно е че нямаше Release Candidate (RC), но изглежда разработчиците са били доста уверени в продукта си.

Операционната система е базирана на Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus), което означава, че е и LTS (версия с удължена поддръжка) и ще получава софтуерни обновления до 2021.

Ето накратко новостите в elementary OS 0.4 “Loki”

Сред нещата, които се открояват са преработените системни индикатори, особено тези за звук, захранване, Bluetooth, дата и време, мрежа, а и изцяло нов център за известия, редица подобрения в менютата с приложения, панелът със системни настройки е получил цялостен редизайн, подобрения в международните версии, по-добра защита на личните данни, подобрена сигурност и ново приложение за заснемане на екрана.

Освен това са налични и разнообразни подобрения към приложенията в elementary OS, по подразбиране за уеб браузер е добавен Epiphany. Използвана е най-новата версия на Geary мейл клиента, добавени са допълнителни възможности към Terminal приложението и е добавен AppCenter, нов магазин за приложения чрез, който можете да намирате и и инсталирате приложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *