Huawei с доставени 139 милиона смартфона през 2016

Huawei има доставени общо 139 милиона смартфона през 2016, което е увеличение от 29% спрямо предходната година, сочат данни на компанията, цитирани от DigiTimes.

Бизнесът с мобилни телефони на Huawei расте по-бързо от средното за за сектора и въпреки сериозната конкуренция, заявява Richard Yu, CEO на звенотопотребителска бизнес група в Huawei, в реч по време на CES 2017.

Световният ръст на пазара най-вероятно ще бъде около 0.6% на годишна база през 2016, според IDC.

Флагман смартфоните на компанията включват Huawei P9, Huawei P9 Plus, Huawei Mate 9 и Honor 8, които се радват на добро приемане на световния пазар, посочва Yu. Очакванията за 2017 са засилена разработка на смарт устройства, сензори и системи за гласово разпознаване, които да дадат възможност на смартфоните да „виждат“ и „чуват“.

Освен това Huawei е постигнала партньорство за стратегическо взаимодействие с Google и Amazon за навлизане в AR/VR индустрията, каза Yu.

Huawei Mate 9 Pro и Huawei Mate 9 Porsche Design edition са първите устройства на производителя, които поддържат Google Daydream платформата за VR, а скоро двете компании ще си сътрудничат и по отношение на Project Tango. Освен това Huawei Mate 9 е първият модел на компанията поддържащ Amazon Alexa.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *