HTC U11 Eyes е с двойна предна камера

HTC представи новия си смартфон U11 Eyes, с който компанията се завръща сред производителите предлагащи модели с двойна камера, макар и не в очаквания вариант. Моделът е в тон с налагания напоследък от компанията „Liquid Design” като включва характеристики от среден клас. Сред тях са чипсет Qualcomm Snapdragon 652, LCD дисплей с диагонал 6“ и резолюция Full HD+ (2,160 x 1,080).

Основната камера е 12MP с бленда f/1.7, а сред останалите характеристики са още Hi-Res запис на звук, USonic слушалки, Edge Sense, батерия с капацитет 3,930mAh и IP67 водо и прахоустойчивост. Моделът е с двойна предна камера, която включва 5MP модул с бленда f/2.2 с 80-градусов обектив, а вторият е 8MP с бленда f/2.0 и 85-градуса. Налична е HDR Boost функция, а възможността за запис на видео е до 1080p. Комбинацията от два модула позволява постигането на боке ефект.

Освен това са налични и AR стикери при селфи снимки за предните и задна камери. Моделът въвежда и възможност за лицево отключване, използвайки една от предните камери. Тази функционалност не удостоверява мобилни разплащания. Първоначално моделът ще се предлага в Китай, но е възможно да се появи и в останалата част на света.

U11 Eyes включва 64GB памет за съхранение и 4GB RAM, а цената му на китайския пазар ще е около 500 долара. Смартфонът ще се предлага в червен, сребрист/син и черен цвят.