Новите OLED телевизори Philips с премиера у нас

TP Vision, компанията разработваща и произвежда телевизорите с марка Philips, представи новите си модели за 2018 година на българския пазар. Сред предложенията са нови LED и OLED попълнения, а освен това научихме, че всички телевизори на компанията през тази година ще са с тристранен Ambilight. TPV е най-големият производител на телевизори и монитори (взети заедно) в световен мащаб през първото тримесечие на годината.

Процесорът Р5 обезпечава обработката на огромния обем данни, характерни за Ultra HD и 4K съдържанието. Той използва специални алгоритми, за да анализира и оптимизира 5-те елемента, определящи качеството на картината: качество на сигнала, острота, цвят, контраст и движение. Процесорът подобрява картината, без значение от качеството на оригиналното съдържание.

Новите OLED модели на Philips комбинират OLED панели с новия процесор за обработка P5 и функцията Ambilight. Те могат да възпроизведат яркост от 900 нита, цветови диапазон 99% DCI-P3 и предлагат широк зрителен ъгъл. Сред предложенията тук са 55“ 4K OLED телевизор от серия 9002 с Android TV, който има RED DOT награда за дизайн и 65“ модел от серия OLED873.

Телевизорите са с изчистен дизайн с изискани стойки, а някои модели предлагат и мощна саундбар звукова система. Дизайнът на устройствата е създаден в Европа.

Ambilight

Технология e една от отличителните черти на телевизорите с тази марка, създавайки около него светлинен ореол, синхронизиран с всяка сцена. Усещането за по-голям екран се допълва от тънката рамка. Налични са различни режими на работа.

Android OS

През 2018 година всички телевизори от серия 7300 и по-високи ще бъдат с операционна система Android. Потребителите ще имат достъп до голямо разнообразие от приложения. Освен това тези телевизори разполагат с вграден Google Assistant.

Saphi Smart TV

Saphi е нова оперативна система за базовите смарт телевизори Philips модели 2018 – от серия 5800 до серия 6800. Тя е базирана на Linux и включва някои популярни приложения като YouTube, Netflix и Amazon Prime Video.