Наближава първото у нас дрон състезание в свободен стил

Българската организация за популяризиране на дроновете Drone ARENA организира първото в България дрон състезание в свободен стил (т.нар. „фрийстайл“) в гр. Пловдив на 16 и 17 юни. При свободния стил пилотът управлява своята машина напълно свободно и изпълнява акробатики, които биват оценявани с различен брой точки, в зависимост от тяхната сложност и изпълнение.

В рамките на събитието ще бъдат проведени и още две състезания – за най-бързи три обиколки и т.нар. „Lap Count” – отново за време, които ще се осъществят по международните правила на MultiGP. Това е най-голямата световна организация за дрон състезания, на която Drone ARENA е партньор за България. Дрон маратонът ще се проведе на стадиона в Оризари, до гр. Пловдив, а началният час е 10:00 часа. Припомняме, че на 26 и 27 май българската организация проведе успешно първото дрон състезание, напълно отговарящо на световния стандарт на MultiGP.

Междувременно част от екипа на българската организация се завърна от Москва, където взе участие на провелото се от 24 до 26 май авиоизложение HeliRussia 2018. Там Антон Пулийски, един от основателите на Drone ARENA представи иновативни разработки в областта на дроновете, включително прототипни модели, както и технологии, позволяващи на летящите машини да разпознават човешки лица или други обекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *