Huawei Watch GT обещава до две седмици автономност

Заедно с новата серия смартфони Huawei Mate 20, компанията представи и новото си поколение смарт часовници – Watch GT. Нямам търпение да тествам модела, но какво обаче е по-специалното в него?

Това е пълнофункционален модел, който предлага двуседмична издръжливост с един заряд/22 часа в GPS режим. Как обаче е възможна подобна издръжливост за смарт часовник? Според компанията, това се дължи на нова двучипова архитектура, която е с до 80% по-ефективна спрямо конкурентните решения.

Освен това дизайнът е доста приятен и наподобяващ стандартните часовници, дебелината му е 11.8 мм. Моделът предлага AMOLED дисплей с 454 x 454 резолюция и диагонал 1.39″. От дясно на конструкцията са разположени два хардуерни бутона за управление. Watch GT е изработен от комбинация от метал, пластмаса и керамични елементи. Вградената памет за съхранение е 128MB, а системната 16MB. За комуникация със смартфона ви се използва Bluetooth технология.

Часовникът използва Lite OS, която е разработка на компанията, но на този етап нямаме повече детайли относно нея.

Часовникът отчита сърдечния ритъм в реално време с точност до 94% и известие при завишение на пулса. Сред спортните функционалности са наличието на Smart Running Coach, който включва тренировъчни курсове за тичане и напътствия в реално време. Моделът издържа потапяне до 50 м, което го прави практичен избор и при плуване и гмуркане. Има и сензор за катерене с 3D дистанция. Моделът има и специална True Sleep 2.0 технология за наблюдение на съня.

Huawei Mobile Watch GT

Публикувахте от TodayTech в Вторник, 16 октомври 2018 г.

Разбира се са на лице и стандартните функционалности като получаване на известия от смартфона, провеждане на разговори, персонализация и др.

Часовникът ще се предлага в два варианта – Sport и Classic съответно за 199 Евро и 249 Евро. Очакваме ги в България към края на ноември.

Имах възможност за кратък преглед на устройството в демо зоната след представянето му и определено оставам с добри първоначални впечатления. Интерфейсът е бърз, а конструкцията е приятна и стилна.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *