Първи впечатления за Huawei Watch GT 2 – стабилно продължение

Заедно с новата серия смартфони Mate 30, Huawei представи и второто поколение на своя часовник Watch GT – Watch GT 2. Вече ви запознах с наблюденията си на два от вариантите на Watch GT, а сега от малко над седмица разполагам и с 46-милиметровия вариант на Watch GT 2, като вече мога да споделя с вас и първите си впечатления за модела.

Започвам със забележката, че устройството не влиза в традиционния шаблон за смарт часовник, който разполага със собствена пълнофункционална операционна система и опция за инсталиране на приложения, както и по-задълбочена интеракция с известията. Това обаче позволява постигането на сериозни постижения по отношение на издръжливостта на батерията, която позволява до две седмици автономност с един заряд.

Но да преминем към дизайна – основното подобрение е в екрана, който е с по-тънка рамка и покритие от 3D извито стъкло, като нивото на страничната рамка е на това на AMOLED панела, улеснявайки работата с екрана. Корпусът е прахо- и водоустойчив при потапяне на дълбочина до 50 метра, което прави възможно проследяването на тренировки при плуване. Конкретният вариант, с който разполагам за тест идва с кафява кожена и черна гумирана каишки, като са налични и други версии, а и възможност за добавяне на собствена такава. Налични са отвори за високоговорител и микрофон. Корпусът е от неръждаема стомана и е лек, а ако предпочитате по-елегантната визия по-скоро заложете на 42-милиметровия модел.

Пълното ревю вижте тук!

Часовникът използва новия чипсет Kirin A1 и това позволява осезаемо по-добра производителност спрямо предшественика му. Работата със системния интерфейс и приложенията е лесна и бърза. Едно от основните нововъведения в Watch GT 2 е възможността за провеждане на разговори през него (прехвърлени от свързания смартфон). За да можете да наберете даден номер директно от телефона, трябва първо да го въведете през приложението за смартфона – Huawei Health. Иначе при входящо повикване можете да вдигнете през часовника, като звукът е сравнително силен, но е подходящ за използване в по-тиха околна обстановка. Вграденият микрофон се справя добре, като все пак оптимален резултат се получава при приближаване.

Сред новите възможности е проследяване на нивото на стрес и въвеждане на упражнения за дишане, които би трябвало да помогнат за успокояване. Към това са налични познатите ни възможности за следене на пулса, изминатото разстояние и качеството на съня. Функциите за пулс и стрес могат да са активирани постоянно, а това разбира се влияе и върху издръжливостта на батерията. Достъпна е опция за постоянно показване на времето – при по-ниска яркост, което за мен е от голямо удобство, но отново става за сметка на издръжливостта на батерията. Обновената платформа добавя няколко нови циферблата, с който изборът вече става по-голям.

По всичко личи, че издръжливостта на батерията може да достигне и дори надмине две седмици с един заряд при определени условия. На този етап нямах време изчерпателно да тествам този аспект, но при първо зареждане, той издържа около 8 дни с постоянно проследяване на пулса, стрес и показване на времето, което определено е добро постижение. Трябва да отбележа, че не държа часовника на ръката си докато спя, понеже нямам нужда от проследяване на съня. Междувременно моделът беше обновен с нова версия на системния софтуер, която би трябвало допълнително да оптимизира работата и издръжливостта му.

Скоро очаквайте и пълното ми ревю!

Pavlin Lukanov

4 thoughts on “Първи впечатления за Huawei Watch GT 2 – стабилно продължение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *