Нестле със стабилни резултати и значителни мерки за опазването на околната среда

Нестле България проведе първата си виртуална среща с представители на медии, на която от компанията споделиха как се е отразила извънредната ситуация на бизнеса ѝ. Компанията се включи в борбата срещу COVID-19, дарявайки продукти и финансова подкрепа на най-уязвимите групи от обществото, която помощ възлиза на над 100 000 лв., както и подкрепа за партньорите от ХоРеКа канала, възлизаща на стойност почти 200 000 лв. През 2020-та година фабриката в София ще удвои инвестициите си в модернизация спрямо изминалата 2019-та година. Инвестициите на компанията в иновации тази година ще бъдат 22.5 млн. лв.

Общият брой на служителите в компанията е 1035, 10,4% от които са хора до 29 годишна възраст. За периода на извънредното положение в страната Нестле България подкрепи своите служители на първа линия с допълнителни 200 000 лв. За първото тримесечие на 2020 г. продажбите на компанията възлизат на 65 милиона лева с реален вътрешен ръст от 1.7%.

През 2019 г. Нестле България е премахнала на 100% употребата на пластмасата за еднократна употреба от Фабрика и Администрация, намалила е употребата на пластмаса с 32 тона в производствената си дейност, а на хартия с 43 тона, както и получава сертификат за зелена енергия. Компанията планира да намали употребата на вода с 2643 m³ , както и консумацията на електричество с 1487GJ, както и се ангажира с 214 т по-малко парникови емисии.

На наш въпрос свързан с мерките, които се предприемат срещу генерирането на отпадъци от пластмасови опаковки, от компанията отговориха, че предприемат сериозни мерки в тази насока. Планира се до 2025 всички опаковки на продукти да са рециклируеми или с възможност за повторно използване.

Даден беше пример с опаковъчните кутии на Kit Kat, като самите те са картонени, но се намалява използваното за групирането им фолио. Компанията подготвя и решение за капсулите за кафе, но на този етап нямаме допълнителна информация в тази насока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *