Honor очаква възстановяване на връзките с Google

Наскоро Honor стана самостоятелна компания и като такава не попада под санкциите, които са наложени върху Huawei, чиито филиал беше. Това ѝ позволи да влезе в партньорство с големите производители на чипове и се очаква да може да възстанови нормалната си работа по отношение на производството на смартфони, а и други устройства.

Honor планира да навлезе и в сегмента на флагманските смартфони, все пак досега брандът предлагаше по-достъпни модели. Междувременно в интервю за South China Morning Post главният изпълнителен директор Джордж Дзао дава отговор и на въпроса, който интересува всички. Става дума за това дали компанията ще може да работи с Google и да използва услугите и приложенията ѝ.

Дзао потвърждава, че Honor е в преговори с Google и очаква скоро връзките между двете компании да бъдат възстановени. Припомняме, че миналата седмица Honor поднови партньорствата си с Qualcomm, Intel, MediaTek, AMD и т.н.

Без решенията на Google компанията едва ли може да постигне сериозни позиции в пазарите извън Китай. Дзао не очаква Honor да попадне в забранителните списъци на САЩ, тъй като „Няма причина за налагане на ограничения на нормална компания за потребителска електроника.“

Наскоро Honor представи първия си смартфон след раздялата с Huawei, а това е Honor V40, който дебютира в Китай. Засега няма данни дали той ще достигне до пазарите извън Китай, но ако няма достъп до услугите на Google това е малко вероятно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *