Нетера планира въглеродна неутралност през 2021

Нетера вече използва 100% чиста енергия за своите дейности, а до края на 2021 г. планира да постигне въглеродна неутралност. Българският телеком прилага различни мерки за енергийна ефективност в цялостната си дейност. Компанията инвестира в модерни технологии за климатизация с по-ниско потребление на енергия в своите центрове за данни; в хибридни и електрически автомобили; в електронен регистър на документи без нужда от хартиени копия и отпечатване само ако е абсолютно неизбежно.

Планира се въвеждането и на нови мерки, за да намали и напълно да компенсира своя въглероден отпечатък чрез залесяване, като рециклиране и преизползване оборудване и всякакви ресурси за многократна употреба, и др.

Компанията ще разшири капацитета на своите центрове за данни. Предстои изграждането на София дейта център 2 (SDC 2), който ще е разположен до SDC 1. Очаква се първата зала на SDC 2 да заработи до края на 2021 г.

Тази година Нетера ще започне да предлага на бизнеса и държавните организации услуги от типа „тъмно влакно“ в София, както и да надгражда и развива сегашната си мрежа.
Компанията въвежда индустриални стандарти и софтуер за автоматизация на мрежи и услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *