София ще е домакин на най-големия форум за иновации и технологии в региона

На 3 юни 2022 г. София ще е домакин на международната конференция SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT. Фокусът на събитието е „Икономиката на знанието – основа на бъдещето на Югоизточна Европа“. Основната цел на конференцията е да подпомага развитието на бизнес екосистемата в Югоизточна Европа и да позиционира региона като водеща дестинация за услуги с висока добавена стойност в света.

Събитието ще събере бизнес лидерите на водещите технологични компании и стартъпи в България и страните от Югоизточна Европа. На него ще бъдат обсъдени тенденциите и прогнозите за развитието на индустрията на бизнес услугите и сектора на технологиите. Форумът ще бъде и платформа за обменяна на опит в сферата на иновациите и технологичния трансфер в региона.

На церемония ще бъдат връчени и международните награди SEE ITS Awards. Те ще отличат най-добре представилите се компании в региона, добрите практики в индустрията на знанието, проактивността на местните власти и взаимовръзките между участниците в цялата бизнес екосистемата, които допринасят за нейното развитие.

Наградите ще бъдат връчени в 10 категории – „Бизнес трансформация на годината“, Работодател на годината“, „Най-добър доставчик на бизнес услуги“, „Стартъп на годината“, „Иновация на годината“, „Най-добра стратегия за бизнес устойчивост“, „ИТ продукт на годината“, „Най-социално отговорна компания“, „най-добро партньорство между бизнеса и образователните институции“, „Умен град на годината (Smart city of the year). Процесът по кандидатстване е отворен до 13 май, като заявките за участие се попълват на сайта – https://seeitssummit.com/awards-2022.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *