Приложението Lidl Plus пести време и отваря нови възможности

Lidl е сред най-популярните търговски вериги за хранителни стоки у нас, като предлага голямо разнообразие от продукти и има обширна мрежа от магазини. И тъй като сме технологичен сайт, няма как да подминем развитието на компанията в тази насока, през призмата на мобилното ѝ приложение Lidl Plus.

То е достъпно на практика за всички потребители, тъй като има версии за Android, AppGallery (Huawei) и iOS (iPhone). Чрез него можете да се възползвате от широк кръг функционалности, които ще са ви от полза преди, по време и след посещението ви в някой от магазините.

След като изтеглите Lidl Plus през съответния мобилен магазин преминавате кратък процес по регистрация или се вписвате във вече съществуващ профил. В този процес избирате и любимия си магазин от веригата, като в зависимост от това ще получавате съответната продуктова информация. 

След като вече сте се логнали виждате основния екран на приложението, а в долната му част има и син бутон за активиране на клиентската ви карта – сканирате я на касата при плащане. Началният екран предоставя доста полезна информация, дори без да влизате в останалите раздели.

Така например от голямо удобство са данните за най-добрите часове за пазаруване, като така можете сами да прецените кога да посетите магазина в зависимост от натоварването. По този начин потенциално спестявате ценно време, като можете да планирате ходенето до магазина в най-удобния за вас и семейството диапазон.

Тук са още актуални кампании на компанията като Купон+, Пролетна рулетка и т.н., а чрез тях получавате опции за допълнителни награди и отстъпки. Директно на основния екран е и натрупаният напредък в програмата Купон+. След това са добавени актуалните купони, LidlPlus оферти, Седмични брошури и избрани оферти. 

Всички тези данни и функционалности са налични и в отделните раздели, които можете да достъпите в долната част на екрана. Иначе в горния десен ъгъл на приложението зад иконата на звънец са скрити известията за актуални купони брошури и т.н.

В раздел Твоите купони, както подсказва и името, са налични купоните за отстъпки, които можете да използвате. За да се възползвате от тях трябва да изберете бутона Активирай когато сте в магазина и след това отстъпката автоматично се отчислява след сканиране на картата ви на касата.

Следващата секция е Lidl Plus оферти с избрани продукти, които са с намалена цена. Към всеки продукт е налична допълнителна информация като валидност на промоцията и максималният брой, който можете да закупите при една покупка. Тук не е нужно активиране, за да използвате намалението. 

Разделът със Седмични брошури очаквано включва актуалните продуктови каталози с предложения за хранителни и нехранителни стоки за актуалната и следваща седмици. Благодарение на това можете предварително да набележите какво да закупите при следващото си посещение на магазин.

Завършваме с полето Още, което обаче включва редица полезни добавки. Сред тях се открояват първите четири. В Партньори ще получите информация за различни отстъпки, които можете да ползвате с вашата Lidl Plusкарта от други търговски обекти. В момента например има намаления за определени продукти във SOpharmacy, SDI, OMV и за тротинетките под наем Hobo. Във всяка оферта е показано как можете да се възползвате от отстъпките.

Доста полезна е секцията с Дигитални бележки, която показва в списъчен вид покупките ви в магазините на компанията. Към това има и дигитална касова бележка, с която можете да следите разходите си и дори да върнете продукт, ако това се налага. Доста полена функционалност.

Тук е и препратката към gotvi.lidl.bg, портал с голямо разнообразие от рецепти, с които можете да се развихрите в кухнята или на грила. Всяка рецепта включва списък от необходимите продукти, които можете да добавите в дигитален списък за пазарувате, за да не пропуснете нещо. Трябва да отбележим, че преки пътища към секциите с Партньори и Рецепти има и на основния екран.

Наличен е и достъп до карта на, която се показват всички магазини Lidl в страната, като така можете да откриете най-близкия до вас, когато сте на път например. Има и опция за активиране на известия за нови оферти купони, промоции и т.н. директно от операционната система, без да сте отворили приложението.

Като за финал можем да споделим и лични впечатления от работата си с приложението. Чрез него откриваме по-леко натоварени часови диапазони, а така избягваме неприятното изживяване на пълен магазин. Освен това предварително набелязваме офертите, от които ще се възползваме и се насочваме директно към тези продукти, като така се пести доста време от безцелно обикаляне. Не на последно място офертите от партньори са доста изгодни, като има намаления за горива, гореща тема в момента, но и за хранителни добавки, козметика, застраховки и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *