Viber и Prepodavame.bg с чатбот в помощ на онлайн обучението

Viber и Prepodavame.bg създадоха чатбот, който комбинира най-добрите практики от обучението офлайн и онлайн с цел да подобри общуването между учители, ученици и родители.

Чатботът, в комбинация с безплатните материали, е създаден изцяло в помощ на учители, родители и ученици, за да може всеки от тях да вземе максимума от хибридното обучение. Той показва на учителите и родителите методи, с които те могат да вдъхновят учениците да четат и да се развиват, да поставят цели на учениците, да им дават обратна връзка, както и ясни инструкции и добре структурирани учебни материали за редовните активности в класната стая.

Абонирайте се за наши яканал във Viber

Чатботът цели също да подкрепи родителите с информация и съвети за начините, по които те могат да помогнат на децата си при писането на домашни задания и справянето им с различни задачи и отговорност. Тази услуга ще придаде една нова, но изключително необходима структура на общуването между учители и родители.

В чатбота могат да бъдат намерени разнообразие от образователни видеа, тестове и полезни съвети, които могат да бъдат изтеглени или снимани. Освен предоставяне на образователни материали, ботът постоянно ще информира учителите за полезни курсове и новости, благодарение на Prepodavame.bg.

Като част от кампанията за връщане в училище, Viber създаде и специален филтър, изцяло посветен на мисията да вдъхнови малките да тестват своя правопис с помощта на AR (добавена реалност). Филтърът е наличен тук. Viber предлага и два пакета от стикери на тема „учение”, специално предназначени да бъдат споделяни между съученици и родители. Припомняме, че
МОН има и канал в платформата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *