LG с полезни съвети при избора на телевизор за Световното по футбол

Тази година Световното първенство по футбол е в Катар като ще продължи от 20 ноември до 18 декември. Традиционно събитието събира много фенове пред малкия екран, като има някои ключови функционалности в телевизорите, които помагат за оптимално изживяване. В настоящия материал ще се спрем на решенията на LG в тази насока.

Несъмнено най-важно е качеството на картината, като тя трябва да е ясна и без накъсвания. Тук от LG подчертават, че самосветещите пиксели на новите модели OLED evo телевизори предлагат много добра картина с висока яркост. Процесорът α9 Gen5 AI е в основата на управлението им, а с технологията Brightness Booster Max при модела G2 се постига до 30% по-висока яркост спрямо други технологии.

При C2 пък с Brightness Booster се постига 20% по-висока яркост. Чрез махане на фоновото осветление се постига оптимално представяне на тъмните цветове. Самосветещите пиксели на LG светят независимо без подсветка. Тъмните зони остават тъмни като оникс, без излишно пропускане на светлина или ефект на ореол, а ярките са изключително светли.

Друга важна част за оптимално изживяване е звукът, като тук AI процесорът α9 от 5-то поколение преобразува 2-канално аудио във виртуален 7.1.2-канален звук, благодарение на което ще имате чувството, че целият ви хол се е пренесъл на стадиона. В допълнение, можете да свържете Bluetooth високоговорител, за да създадете съраунд звуков ефект. Влезте в играта и изпитайте усещането за реална атмосфера.

Технологиите свързани с грижата за очите, която производителите на телевизори прилагат, не винаги е характеристика, за която всички потребители се досещат. Дългото гледане на телевизия отдавна е заклеймено като вредно за зрението, но този проблем е елиминиран напълно от LG. OLED моделите са сертифицирани от TUV Rheinland за излъчване на безвредно количество синя светлина. Flicker Free (без трептене), сертифициран от UL, премахва трептенията на екрана, които причиняват напрежение на очите. Ярките и изморителни отблясъци също се елиминират с проверката Discomfort Glare Free (липса на отблясъци, създаващи дискомфорт) от UL. След епичните футболни маратони от първите дни на Световното очите на всеки от агитката ще се чувстват свежи.

Да не забравяме и специалните спортни персонализирани функции – колкото по-добре помислени, толкова по-голямо е и спокойствието, че никое спортно събитие няма да бъде изпуснато. Чрез функцията Sports Alert на LG OLED, можете да запазите любимите си отбори в профила си и предупреждението за спортно събитие ще ви уведомява за последните резултати в реално време. Ще получавате информация за всеки един гол, дори и когато гледате нещо друго. Можете да добавите и аларма, която да ви напомни за предстоящата среща, за да не пропуснете първите минути от мача.

Големината на екрана със сигурност е една от най-валнуващите характеристики на телевизора за всеки запален фен. Разбира се, колкото по-голям е той, толкова и по-реалистично ще е изживяването и ще ви създаде усещането, че гледате мача от треньорското място. LG OLED са с изключително широка гама от размери, а единственото с което трябва да се съобразите е пространството, което имате в дома си. За максималистите, тази година LG представиха и най-големия OLED телевизор в света – 97-инчовият G2 модел.

Разгледайте всички модели на компанията и се подгответе за Световното първенство по футбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *