Viber Out дава лесна възможност за обаждания към стационарни и мобилни номера

Най-вероятно много от вас са използвали Viber за гласови и видео разговори, които се осъществяват с други потребители на платформата. Компанията обаче предлага и възможност за обаждания към „стандартни“ телефонни номера, както в страната, така и в чужбина.

Става дума за услугата Viber Out, която е базиранa на (VoIP), технология, която позволява пренасянето на глас (телефония) благодарение на инфраструктурата на интернет. Услугата ви позволява да се обаждате на стационарни и мобилни телефони от всички краища на света, дори ако човекът от другата страна на линията не използва Viber.

Позвъняването се извършва през приложението на Viber и бива прието като нормално телефонно обаждане. Всичко, което е необходимо, е да закупите кредит или абонаментен план, който ви предлага разнообразие от опции за позвъняване и наличието на стабилна интернет връзка.

Компанията има и новогодишно предложение за Viber Out, стартиращо от 23-и до 30-и декември, ще ви позволи да получите допълнителни минути напълно безплатно, когато презареждате баланса си. Офертата е описана подробно на вашия ViberOutCredit екран, както и ТУК, от датата на стартиране.

От ноември миналата година до ноември тази година, Viber регистрира ръст от 10% в използването на услугата в България. Според вътрешни данни, тази година българите са провели най-много обаждания през Viber Out по време на Нова Година и през лятото посредством кредити, както и международния абонаментен план на Viber. Втората опция им дава възможността да провеждат обаждания до всички мобилни и стационарни телефони в 60 държави по целия свят за 5,99 долара на месец с опцията да прекратят абонамента си по всяко време. Държавите, които са били най-популярни сред българите за провеждане на разговори тази година, са Англия, Сърбия, Египет и Филипините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *