Абонаментите на Netflix в България вече са по-евтини

Netflix намали цените на абонаментите си в над 30 страни, включително България, в опит да спечели нови потребители в условията на засилена конкуренция. Намаленията обхващат държави в Близкия Изток, Азия, Африка и Европа (Хърватия, Словения и България).

Така най-евтиният план у нас вече е 4.99 евро (7.99 евро преди това). Стандартният план е 7.99 евро спрямо 9.99 евро, а най-скъпият абонамент пада от 11.99 на 9.99 евро. Намаляването е противно на тенденцията за повишаване на цените от някои други платформи.

Наскоро дори и Netflix обмисляше подобен подход, но от компанията преценяват къде могат да си позволят това. Netflix има възможност да добавя нови абонати в пазари където няма значителна потребителска база.
Междувременно потребителите имат доста голям избор между платформи, включително на Disney+, HBO Max и SkyShowtime. Netflix работи в над 190 страни и територии, като постига ръст на абонатите в четирите си основни региона, но се отбелязва спад в приходите на абонат.

Компанията започва поетапно да въвежда и ограничения в споделянето на акаунти. Решението е непопулярно, като някои потребители спират абонаментите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *